Sanntidsbeskyttelse mot virus


Bilde: mcafee.com

Det er ikke uvanlig at et antivirusprodukt blir oppdatert én eller flere ganger i løpet av et døgn, men selskapet Mcafee skal etter planen ta i bruk en ny teknologi som skal kunne gi sanntidsbeskyttelse, i hvert fall nesten sanntid.

Teknologien kalles Artemis og skal etter planen integreres i 2009-versjoner av sikkerhetsprodukter fra selskapet.

Produktene vil da få såkalt "Active Protection", noe som innebærer at nye trusler kan finnes "med én gang" de blir oppdaget, sier Dave Marcus fra McAfee til nettsiden Cnet news.

Artemis skal visstnok ligne en del på teknologi selskapet Trend Micro allerede bruker, som gjør det mulig å produsere nye signaturfiler i løpet av 15 minutter.

Forskjellen mellom Mcafees og Trend Micros metode skal ifølge Marcus være at Mcafee skal bruke en funksjon som allerede er innebygd i produktene, slik at eksisterende kunder skal ikke trenge å laste ned ny programvare.

Dersom Mcafee-programmet oppdager en mistenkelig fil som ikke befinner seg i signaturfilen, sender programmet en melding til en database som drives av Mcafee, for mer informasjon og eventuelt uskadeliggjøring av filen. Filene som sendes frem og tilbake mellom brukerens PC og Mcafees database skal ifølge Marcus være av minimal størrelse.

Les mer om den nye teknologien på mcafee.com.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen