Sannheten om Rødhette

Se større versjon og flere bilder
En gal tømmerhogger ramler inn i eventyret.

"Sannheten om Rødhette" er en "billigfilm". Da det ble bestemt at en skulle prøve å lage en film, var 5000 dollar og to datamaskiner det eneste som var til rådighet. Heldigvis ville flere bli med for å støtte prosjektet, som til slutt endte med et budsjett på 15 millioner dollar. Det høres kanskje ut som en del, men til sammenligning hadde "Shrek 2" et budsjett på 75 millioner dollar. Heldigvis fungerer denne filmen som et strålende eksempel på at 75 millioner ikke er nødvendig for å lage en underholdende film.

Tarantinosk oppbygging

"Sannheten om Rødhette" minner mye om "Shrek" om man ser på det eventyrlige universet historien utspiller seg i. Filmen handler om Rødhette som skal til sin bestemor som viser seg å være erstattet av en ulv. Inn av vinduet hopper en sinnsforvirret tømmerhugger, og der slutter sammenhengen med den klassiske historien. Etter så mye bråk er et absolutt logisk at politiet kommer på banen. I hvertfall når det er en kakeoppskriftstyv på ferde. Det hjelper også en del at Bestemor er en skikkelig god kakebaker.

Se større versjon og flere bilder
Grønt, harmonisk eventyrlandskap.

Etter et par forhør med "forbryterne" skjønner man at bestemors forsvinning har en sammenheng med akkurat oppskriftstyvene. Litt etter litt nøstes historien opp på en Tarantino-aktig måte hvor man får se historien fra flere av karakterenes perspektiv. Dette gjør at man både blir mer kjent med karakterene, og at man forstår mer av historien etter hvert. Det er absolutt en morsom og underholdene måte å lage en film på, og den fungere meget godt i denne filmen.

Bilde

Filmen er absolutt godt visuelt gjennomført. Alle karakterene har det riktige tegneserie-preget og er i tillegg godt animert. Selvfølgelig ikke Pixar-kvalitet, men det duger så absolutt. Fargene er også som de skal være, med bredt spekter fra den grønne og fargerike skogen til den litt mørkere og skumlere delen av filmen.

Filmen kommer i formatet 1.78:1.

Sannheten om Rødhette

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen