Sandisk utfordrer CD-en

Sandisk introduserte i dag det "nye" minnekortformatet Slotmusic. Dette er enkelt og greit micro-SD-minnekort som selges med forhåndslagrede musikkalbum.

Sandisk har avtaler med både Warner Music, Sony BMG, Universal Music og EMI Music, og vil komme med en fullstendig liste over album som blir tilgjengelige i micro-SD-format i løpet av året.

Musikkfilene skal være av høy kvalitet, noe som i dette tilfellet betyr MP3-filer med 320 kbps. I tillegg til musikk kan artisten velge annet innhold som skal leveres på minnekortene, som for eksempel digitale albumdeksler, låttekster eller videoer.

Ingen kopisperre

Tanken er at minnekortene skal selges på samme måte som en vanlig CD, altså der du er vant med å kjøpe musikken din. All musikken er DRM-fri, som betyr at den ikke er kopibeskyttet. Dermed kan du plugge minnekortet i datamaskinen, mobilen eller hva du måtte ønske for å spille av musikken din.

Du kan også overskrive innholdet på minnekortet, dersom du vil bruke det som ekstra lagringsminne.

Slotmusic-kortene skal lanseres på markedet i USA før jul, med en Europa-lansering hakk i hæl. Prisen på kortene skal visstnok ligge på samme nivå som en vanlig musikk-CD i dag.

(Kilder: Sandisk, Slotmusic)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen