Sandisk introduserer 32 GB flashdisk

Den nyeste flash-harddisken fra SanDisk har fysisk størrelse på 2,5 tommer og rommer totalt 32 GB. Den vil naturlig nok bli spesielt rettet mot bærbare maskiner, også fordi man regner med å kunne øke batterilevetiden en god del fordi man slipper å flytte det tradisjonelle lesehodet.

Foreløpig er lagring på flashminne 7-20 ganger dyrere (avhengig av kapasitet, type, osv) enn tilfellet er for magnetisk lagring (harddisker), men dette vil trolig endre seg på sikt.

Man trodde først at prisen på denne disken ville ligge rundt 500 amerikanske dollar, men introduksjonsprisen ble satt ned til 350 dollar - noe som absolutt ikke er ille for et såpass "cutting edge"-produkt.

Ifølge Sandisk bidrar flashdisken til en betydelig ytelsesforbedring på systemet. Det refereres blant annet til ca. 30 sekunder "boot"-tid med Windows Vista på flash, mens det på en harddisk med 5400 rpm tok 48 sekunder.

Videre argumenteres det for betydelig bedre Mean Time Between Failure, nemlig 2 millioner timer. I tillegg skal det være en lavere risiko for å miste data dersom man skulle miste den bærbare maskinen i gulvet. En flashdisk støyer også betydelig mindre siden det ikke er noen mekaniske deler som spinner eller motor som lager lyd.

32 GB er nok kanskje fortsatt litt lite lagring for de fleste, men når kapasiteten er doblet vil trolig bærbare PC-er med flashdisker virkelig bli aktuelt mange.

Pressemeldingen hos Sandisk inneholder enda mer informasjon: Sandisk launches 2,5 inch solid state drive

(Kilde: SanDisk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen