Sandisk 100-dobler SSD-ytelse

Sandisk har fortalt om hvordan de har klart å fjerne en av flaskehalsene i SSD-ers ytelse. I en ny prototype har Sandisk utvikletet filsystem kalt ExtremeFFS som ikke binder den logiske posisjonen for data til en spesifikk fysisk lokasjon. Ved å bruke en side-basert metode, kjent fra minneteknologi, skriver disken dataene der på disken der det vil være mest effektivt. Den vil også plassere dataene basert på brukerens vaner.

Dette forbedrer en av de store ankepunktene ved SSD-er, nemlig den tilfeldige skrivehastigheten. Dette er vanligvis en svært treg operasjon på SSD-er, men ved å bruke dette filsystemet skal denne hastigheten omtrent hundredobles. I tillegg vil det fordele skriving til disken utover hele disken, og derfor ikke slite ut enkelte minneceller fortere enn andre.

Samtidig forsøker også å lansere to nye begreper for å måle ytelse og pålitelighet. Først er det såkalt virtuell RPM (vRPM) som kan brukes for å sammenligne ytelsen til en SSD med ytelsen til en konvensjonell harddisk. For å måle pålitelighet foreslår Sandisk Long-term Data Endurance (LDE) som en erstatning for den vanlige Mean Time Between Failure (MTBF). LDE vil måle antallet skriveoperasjoner man kan gjøre på en SSD før minnecellene blir ødelagt.

Sandisk forventer at SSD-er som bruker ExtremeFFS skal være på markedet i løpet av 2009.

(Kilder: Electronista, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen