SanDisk vil danke ut harddisken på kapasitet
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no / Shutterstock)

SanDisk vil danke ut harddisken på kapasitet

Drømmer om 16 TB SSD i løpet av et par år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

SanDisk er kanskje aller mest kjent for sine små minnekort, men dette selskapet har også SSD-er i porteføljen – herunder den kjekke SanDisk Ultra Plus som vi kunne gi et anbefalt-stempel i fjor sommer.

I forrige uke satt også SanDisk kapasitetsrekord da de dyttet ut sin første SSD med fire terabyte kapasitet: Optimus Max. Denne er lagd på 19 nanometer produksjonsprosess, har SAS-grensesnitt og er naturligvis ment for bedriftsmarkedet. Like fullt er det interessant å se at SSD-er med sine 2,5-tommer nå nærmer seg toppkapasiteten for vanlige 3,5-tommers snurredisker.

Det er tross alt ikke mange årene siden SSD-er var langt, langt unna det å kunne nå opp mot harddiskene når det kom til lagringsmengde.

Tror på snarlig dobling

Skal bli større: SanDisk Optimus Max.
Skal bli større: SanDisk Optimus Max.Foto: SanDisk

Men SanDisk har på ingen måte planer om å stoppe på 4 TB. Allerede til neste år håper de å slippe modeller med enda høyere kapasitet – da på 6 og 8 terabyte. Sistnevnte vil i så fall gi mer lagringsplass enn noen vanlig HDD kan skryte av i dag.

I en e-post til Computerworld er SanDisks markedsdirektør for produkter og løsninger, Manuel Martull, også veldig optimistisk med tanke på videre økning:

– Vi ser på 4 TB-grensen som bare begynnelsen og forventer å fortsette kapasitetsdoblingen hvert eller annethvert år, en betydelig raskere vekst enn hos tradisjonelle HDD-er, skriver han.

Skulle dette stemme, kan vi forvente oss SSD-er på imponerende 16 terabyte i 2016 eller 2017. Og med tanke på hvor vanskelig det har vært for harddiskprodusentene å øke kapasiteten de siste årene, ser det ut til at fremtiden tilhører SSD-ene – både når det gjelder ytelse og lagringsplass.

Men når det kommer til pris kontra kapasitet, vil nok HDD-er forbli det rimeligste alternativet i overskuelig fremtid.

Plass du har råd til:
Nå får billigdiskene også seks terabyte >>>

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen