SanDisks nye, lynraske minnekort.
SanDisks nye, lynraske minnekort. (Foto: SanDisk)

SanDisk lanserer verdens raskeste microSD-kort

Inntar tronen med ny, lynrask modell på 400 GB.

Mobile World Congress handler mye om mobiler, men det er ikke den eneste produkttypen som ser dagens lys på messen. Nå har den Western Digital-eide lagringsgiganten SanDisk avduket et spennende nytt lagringsprodukt

Selskapets nye kort i den såkalte Extreme-serien skal nemlig være intet indre enn verdens raskeste minnekort i microSDXC UHS-I-klassen, ifølge produsenten selv.

  Foto: SanDisk

160 MB/s

Det nye kortet skilter med en lesehastighet på hele 160 MB/s og en skrivehastighet på 90 MB/s. Til sammenligning har SanDisks tidligere modeller i microSD UHS-I-klassen hittil operert med en lesehastighet på rundt 100 MB/s, så vi snakker altså om et vesentlig løft.

Ikke overraskende befinner kortet seg også i den øvre klassen når det gjelder lagringsplass, med en kapasitet på 400 GB.

Den høye lesehastigheten, som er oppnådd med SanDisks proprietære 3D NAND-teknologi, vil blant annet være nyttig når man overfører plasskrevende innhold, for eksempel 4K-video eller høyoppløste stillbilder.

Som andre minnekort i serien har det nye, raske microSD-kortet også hardføre egenskaper, og skal tåle både støt, ugunstige temperaturer, vann og røntgenstråling.

Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent. Som en referanse har dagens SanDisk microSDCX UHS-I-kort på 400 GB en norsk pris på cirka 2500 kroner.

Les alle nyhetene fra MWC-messen her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen