SanDisks nye, lynraske minnekort.
SanDisks nye, lynraske minnekort. (Foto: SanDisk)

SanDisk lanserer verdens raskeste microSD-kort

Inntar tronen med ny, lynrask modell på 400 GB.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobile World Congress handler mye om mobiler, men det er ikke den eneste produkttypen som ser dagens lys på messen. Nå har den Western Digital-eide lagringsgiganten SanDisk avduket et spennende nytt lagringsprodukt

Selskapets nye kort i den såkalte Extreme-serien skal nemlig være intet indre enn verdens raskeste minnekort i microSDXC UHS-I-klassen, ifølge produsenten selv.

  Foto: SanDisk

160 MB/s

Det nye kortet skilter med en lesehastighet på hele 160 MB/s og en skrivehastighet på 90 MB/s. Til sammenligning har SanDisks tidligere modeller i microSD UHS-I-klassen hittil operert med en lesehastighet på rundt 100 MB/s, så vi snakker altså om et vesentlig løft.

Ikke overraskende befinner kortet seg også i den øvre klassen når det gjelder lagringsplass, med en kapasitet på 400 GB.

Den høye lesehastigheten, som er oppnådd med SanDisks proprietære 3D NAND-teknologi, vil blant annet være nyttig når man overfører plasskrevende innhold, for eksempel 4K-video eller høyoppløste stillbilder.

Som andre minnekort i serien har det nye, raske microSD-kortet også hardføre egenskaper, og skal tåle både støt, ugunstige temperaturer, vann og røntgenstråling.

Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent. Som en referanse har dagens SanDisk microSDCX UHS-I-kort på 400 GB en norsk pris på cirka 2500 kroner.

Les alle nyhetene fra MWC-messen her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen