Samyangs 35mm nå også for Sony A og Pentax K

Samyang 35mm F1.4 er uten autofokusmotor og automatiske blendervalg.
Samyang 35mm F1.4 er uten autofokusmotor.

I fjor høst lanserte Samyang en lyssterk 35mm med største blender F1.4, som skulle komme med ulike fatninger til de ledende kameraprodusentene på markedet. Modeller med fatning til Canon EF og Nikon er allerede sluppet, og nå oppgir optikkprodusenten at også objektiver med fatning til Pentax og Sony Alpha er klare.

Les også: Se lyset med Samyang

Objektivet har som nevnt en brennvidde på 35mm, som gir en moderat vidvinkel på fullformat. På et crop-kamera med APS-C sensor gir dette et utsnitt tilsvarende normalobjektiv. Som de andre objektivene fra Samyang mangler også denne modellen autofokus, så det er noe å tenke på om man vurderer dette objektivet.

Les også: Samyang med NX-fatning

Objektivet har imidlertid elektronisk kontakt med kameraet, så i EXIF-dataen vil brennvidde og blenderinnstilling vises. AE-modellen for Nikon skiller seg litt fra de andre fatningene, fordi denne har integrert mikroprosessor som blant annet gir bedre eksponeringskontroll og mulighet for i-TTL blitsstyring.

Les også: Samyang med spennende prototype

Objektivene med fatning for Sony og Pentax vil være i butikkene i løpet av juni, og har en utsalgspris på 4990 norske kroner inklusive moms, melder den norske importøren Focus Nordic Norge as.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen