Samyang fisheye til Fujifilm X?

Samyang fisheye til Fujifilm X?

Kan forhåndsbestilles på nett.

I juni annonserte Samyang et nytt fisheyeobjektiv, beregnet på speilløse systemkameraer. Objektivet har en brennvidde på 8mm og største blender f/2.8. I utgangspunktet skulle objektivet bli levert i løpet av sommeren med fatning til Sonys speilløse serie NEX, og Samsungs NX-modeller.

Les også: Få med deg alt

Nå kan det imidlertid se ut som om objektivet kommer til enda en fatning, nemlig Fujifilms X-fatning som man finner på entusiastmodellen X-Pro1. Ryktene har spunnet om en modell med X-fatning siden objektivet ble annonsert i juni, men i utgangspunktet har dette vært løse rykter uten særlig gode kilder.

Nå har imidlertid fotobutikken B&H photo lagt ut Samyangs 8mm fisheye med X-fatning for bestilling, noe som må kunne regnes som en relativt sikker kilde på at dette objektivet vil bli tilgjengelig for salg i løpet av nærmeste fremtid.

Les også: Samyang med spennende prototype

Vi venter imidlertid på en bekreftelse på dette fra Samyang, og i følge den norske importøren av Samyangs objektiver, Focus Nordic, er ikke objektivet offisielt bekreftet ennå. B&H photo har iallefall lagt ut objektivet på sine sider, og etter hva vi kan se er det identisk som objektivet som ble annonsert i juni, med unntak av fatningen. Det betyr at man må klare seg med manuell blenderring og manglende autofokus, men dette gjelder også alle andre objektiver fra Samyang. Objektivet koster 349 amerikanske dollar, eller rett i overkant av 2000 norske kroner. I tillegg må man plusse på norske skatter og avgifter.

Les også: lyssterk vidvinkel fra Samyang

Kilder:
www.photorumors.com
www.bhphotovideo.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen