Samsungs nye klær

Samsung viste nylig frem de første telefonene i selskapets Ultra Edition. Men vi fikk se langt mer enn bare nye telefoner.

Brukergrensesnittet på Samsungs mobiltelefoner har nemlig også fått en kraftig oppgradering. Vi tar en titt på noen av forandringene sør-koreanerne har gjort.

Flash
Det første vi legger merke til er at menyen har fått en kraftig overhaling. Det gamle, statiske menysystemet er byttet ut med en mer diskret, animert flashmeny.

Du kan velge å ha svart eller hvit menybakgrunn, og ikonene samt undermenyene kommer klart og tydelig frem.

Stor bokstav
Det neste vi er nysgjerrige på er Samsungs tekstmeldingsalternativer. Tidligere har vi vært oppgitte over mangelen på stor bokstav etter punktum og muligheten for å endre ord uten å måtte skrive alt på nytt.

Vi konstaterer at de ”feilene” vi har påpekt tidligere er rettet, og synes Samsungs mobiltelefoner har blitt langt enklere å skrive tekstmeldinger med.

En av de nyeste funksjonene er at du kan få tekstmeldingene vist frem ord for ord i stedet for å se hele meldingen på en gang. Artig, men både unyttig og ganske irriterende. Funksjonen kan heldigvis skrus av.

Animasjoner
Noe vi oppdaget allerede på E900, og har sett på flere av de nye modellene i Ultra Edition er de animerte ikonene i tekstmeldingene. I stedet for ord, får du et animert ikon som deretter blir stående som et bilde i tekstmeldingen.

Ord som love etterlater seg et hjerte, taxi en drosje og rose en langstilket rød rose. Heller ikke dette er en spesielt nyttig funksjon, men den liver opp tekstmeldingene og gjør det litt mer spennende.

- Vi vet ikke eksakt når funksjonen vil fungere med norske ord, sier storkundeansvarlig Ole-Bjørn Wiborg i Samsung Norge til Mobilen.no

Inntil videre får vi prøve ut animasjonene ved hjelp av engelske ord.

uPlus
Ultra Editions egne uPlus-tjenester fortjener også en liten titt. Hvilke funksjoner som støttes av de ulike modellene varierer, men til sammen er det en god samling funksjoner.

uGo er sånn vi ser det den minst fornuftige av de nye u-funksjonene. Du får et interaktivt bakgrunnsbilde som automatisk bytter motiv avhengig av hvilket land du befinner deg i. I Norge ser du bilde av Lindesnes Fyr, mens du i Frankrike får opp et bilde av Triumfbuen. Er du i tvil om hvor du er kan uGo altså hjelpe deg.

uTrack eller såkalt tyverisporing er en mer nyttig funksjon. Dersom noen stjeler mobilen din og setter inn et nytt SIM-kort, vil en melding om det nye nummeret, samt serienummeret på telefonen sendes to nummer du har bestemt på forhånd. Dermed kan du spore opp hvem som har rappet mobilen din, og kanskje være heldig å få den tilbake.

Med uMenu kan du gjøre menyen på din telefon mer personlig. Du kan samle snarveier til de funksjonene du bruker ofte, og ha personlige favoritter kun få klikk unna.

Den siste nye funksjonen heter uSearch. I stedet for å åpne kontaktlisten og søke etter kontakter, kan du taste inn tallene som representerer navnet du leter etter, og på to klikk søke opp kontakter som matcher.

Skal du finne nummeret til mamma, taster du 626 (mam), trykker på valg og søker etter tegn. Listen over alle kontakter som bygger på tallkombinasjonen 626 kommer dermed opp på en liste.

Vi har ikke klart å få bilder av uPlus-funksjonene, men kommer tilbake med flere bilder og film av funksjonen senere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen