Samsungs N-Gage

Ordet "spillmobil" burde får det til å gå kaldt nedover rygger på enhver Nokia-sjef. Finnenes N-Gage-telefoner ble neppe den suksessen Nokia håpet på. Det er i det hele tatt upopulært med GSM og spill i samme enhet. Spillmaskinen Gizmondo gikk også av med døden nylig, i alle fall i Europa.

I Korea er historien noe annerledes. Riktignok har verken Nokia eller Gizmondo gjort noen suksess der heller, men LG har gjort det riktig skarpt i hjemlandet med sin egen spillmobil KV360. Denne LG-telefonen har en 3D-brikke fra skjermkortprodusenten ATI innebygget, og kommer med kamera og mp3-spiller.

Samsung er LGs argeste konkurrent på hjemmebanen, og har tydeligvis ingen planer om å la LG melke spillkua alene. Nå har det nemlig dukket opp bilder av en ny spillmobil fra Samsung. Barnet har fått navnet SPH-B5200, og kan gjøre alt KV360 får til, pluss litt mer.

Det finnes fortsatt ikke spesielt mye informasjon om B5200 siden Samsung ikke offisiellt har presentert telefonen, men flere nettsteder melder at telefonen skal ta unna 3D-spill, og har dermed sannsynligvis en 3D-brikke innebygget. B5200 har også en to tommer stor QVGA-skjerm, mp3-spiller og trolig et kamera. Samsung har også bygget inn en TV-mottaker i telefonen.

B5200 har et noe spesielt utseende. Telefonen er en skyvetelefon som lar deg skyve tastaturet i to retninger. Du kan enten skyve tastaturet ned mens du ser skjermen i høydeformat slik som på skyvetelefoner flest, eller mens du ser på skjermen i breddeformat. Om du skyver tastaturet ned får du frem nummertaster, piltast og funksjonstaster. Skyver du tasturet andre veien, ser du imidlertid fort at telefonen ligner mer på en spillmaskin. Du får da opp styretaster og funksjonstaster, slik som på andre spillmaskiner.

Siden B5200 ikke er offisielt lansert ennå, vet vi ingenting om pris eller når telefonen kan kjøpes. Kanskje ikke så nøye, siden telefonen bare blir å få kjøpe i Korea.

(Kilder: Akihabaranews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen