Samsungs kunder er lei

Flere utenlandske undersøkelser har vist at Apples iPhone har svært fornøyde brukere. En ny norsk undersøkelse viser nå at dette også gjelder nordmenn.

Undersøkelsen tildeler hvert merke en poengsum av 100 poeng, og Apple topper tabellen. Selskapet var første gang med i undersøkelsen i 2009, og da fikk de en poengsum på 88,9 av 100. I fjor var iPhone-brukerne litt mindre fornøyde, men 87 poeng av 100 er likevel betydelig høyere enn konkurrentene kan vise til.

Nærmest Apple er det HTC som kommer. Med 80,1 poeng har den taiwanske mobilprodusenten landets nest mest fornøyde kunder. Sony Ericsson har gått jevnt nedover i undersøkelsen, med 75,2 poeng i 2008, 73 poeng i 2009 - og 72,6 poeng i 2010.

Nokias kundetilfredshet har ligget noe jevnere de siste tre årene, men også finnene fikk mindre fornøyde kunder i fjor. I 2009 hadde Nokia 74,4 poeng, mens de i fjor landet på 72,7 poeng. Dermed er Nokia og Sony Ericssons kunder om lag like fornøyde.

Også samsungs kunder er misfornøyde, skal vi tro undersøkelsen. En poengsum på 73,6 er kun såvidt over Sony Ericsson og Nokias kundetilfredshet, og ikke i nærheten av hva HTC og Apple kan vise til.

EPSI har også undersøkt hvor sannsynlig det er at norske kunder vil kjøpe ny telefon av samme merke, dersom de måtte kjøpe ny telefon i dag. Her havner Samsung på jumboplass, selv om poengsummen har steget siden 2010.

Dette er noe overraskende, ettersom Samsung i fjor lanserte Wave, Galaxy S og Galaxy Tab. Alle modellene har fått positiv omtale av pressen, og de har også solgt godt.

Her er det igjen Apple og HTC som stikker av med de to gjeveste plassene, mens Nokia og Sony Ericsson har vist en skarp nedgang de siste årene, og plasserer seg mellom Samsung og HTC i tabellen.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen