Samsungs Iphone-klone tar av

Når Iphone kom i salg i statene og skapte en hype de første månedene mente mange at dette skyldtes Apples suverene merkevare. Men nå har Iphone fått en real utfordrer som også har trykkskjerm og selger like bra. Utfordreren er Samsung Instinct.

Er utsolgt

Operatøren Sprint, som har enerett på telefonen, opplever at telefonen er utsolgt i flere butikker. Ifølge en pressemelding fra operatøren jobber Sprint nå døgnet rundt sammen med Samsung for å øke beholdningen og dekke etterspørselen. I tillegg skal Samsungs fabrikker være presset til det maksimale for å holde oppe produksjonen for å imøtekomme salgsboomen.

Om det er snakk om noen Iphone-killer eller ikke spekuleres det allerede rundt i amerikanske medier. Men siden Iphone selges gjennom en annen operatør mener enkelte at Instinct selger så bra fordi det er eneste mulighet for Sprint-kunder å kjøpe en "Iphone", som i betydning telefon med trykkskjerm.

En annen grunn kan også være prisen. Instinct koster langt mindre enn Iphone, selv etter amerikanske priser å regne. Mens amerikanske Iphone-kunder må ut med 199 dollar for en telefon med to års binding, må Sprint-kunder kun ut med 130 dollar for binding over samme tid.

Også Iphone utsolgt

I skrivende stund er det heller ikke mulig å få tak i en Iphone, ihvertfall ikke ny, ettersom Apples telefon først slippes på markedet om nøyaktig én uke.

Sprint selv mener det skyldes at Instinct er overlegen Iphone, noe man tydelig kan se gjennom selskapets reklame-videoer, som nesten uten unntak viser Iphone tape i duell med Instinct.

Fristet til å skaffe deg et eksemplar? Da har du et problem. Ikke bare er Instinct utsolgt - den kan ikke brukes i norske telenett. Istedet bruker telefonen CDMA-teknologi og EVDO i stedet for HSDPA, som er den norske super-3G-standarden.

(Kilde: Sprint, Product-reviews, Adweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen