Samsungs første GPS-telefon på vei?

(Foto: Phones Review)
(Foto: Phones Review)

Nylig dukket det opp bilder av det som skal være Samsung i550. Denne modellen ser ikke bare ut til å ha fått et helt annerledes utseende enn andre Samsung-modeller, den byr også på en liten kraftpakke under skallet.

I550 skal kjøre på Symbian-plattformen, som blant annet brukes i smarttelefonene fra Nokia og Sony Ericsson. Menyene i telefonen er basert på Series 60-systemet, som brukes av Nokia.

Samsungs første med GPS

Det ser heller ikke ut til at Samsung har holdt tilbake når det kommer til maskinvaren i i550. Telefonen skal blant annet ha fått en innebygget GPS-mottaker, noe vi ikke tidligere har sett fra Samsung.

Mye tyder på at GPS-mulighetene vil bli frontet som en av telefonens hovedfunksjonen. Blant annet finner du en egen GPS-tast til høyre for navigasjonstasten.

Kameraet skal ha en oppløsning på 3,2 megapiksler, noe som sammen med autofokus og blitz burde kunne gi ganske så greie bilder. Over skjermen er det en ekstra kameralinse, som er beregnet på videosamtaler.

Raskt internett

Det ser ut til at i550 får super-3G med en makshastighet på 3,6 mbps, slik at du er rustet til å surfe på internett i bredbåndshastighet der dette er mulig. Sannsynligvis vil nok telefonen også by på både vanlig 3G og Edge, i likhet med tidligere smarttelefoner fra Samsung, for eksempel i600.

Du finner ellers microSD-spor, slik at du kan utvide telefonens minnekapasitet. Dette vil nok være veldig aktuelt, ettersom også musikkmulighetene skal være gode. Blant annet finner du en egen 3,5 mm-plugg for vanlige hodesett.

Vi har ikke greid å komme i kontakt med noen i Samsung som kan bekrefte eller avkrefte om vi får se denne modellen i Norge. Prisen og lanseringstidspunktet er også ukjent.

(Kilder: Phonesreview, Electronista)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen