Samsung 8500: Dagens toppmodell-serie fra Samsung skal avløses av 9000-serien rundt juletider

Samsungs 9000-serie før jul?

8500-serien huser for tiden Samsungs toppmodeller innen LCD-TV-er, selv om de to modellene på 46 og 55 tommer foreløpig ikke er på plass i butikkhyllene. Men allerede mot slutten av året er det ventet at Samsung lanserer en ny toppserie – 9000-serien.

Lokal dimming


FAKTA: Lokal dimming

Muliggjør uavhengig justering av lysstyrken på LED-baklyset på ulike deler av skjermen. Dette gir enda bedre fargegjengivelse og dypere sortnivå.

Ifølge kilder Digitimes refererer til skal nemlig 9000-serien komme på det amerikanske markedet før året er ommet.

Mens LED LCD-skjermene i Samsungs 6000/7000/8000-serier benytter sidemonterte LED-baklys, benytter den siste 8500-serien bakmonterte lys med lokal dimming. Det betyr at skjermene blir et par centimeter tykkere, men samtidig at bildekvaliteten bedres – spesielt sortnivå og kontrast.

Det antas at også den kommende 9000-serien vil benytte LED-baklys med lokal dimming, men at skjermene skal være noe tynnere enn de vi finner i 8500-serien. Øvrige spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

Men trolig tar det altså et halvt års tid før vi ser 9000-serien her til lands. I mellomtiden venter vi på de nye toppmodellene i 8500-serien.

Få oversikten over dagens LED LCD-TV-er i vår prisguide.

Din mening

Er det virkelig så viktig at skjermene blir syltynne, eller tåler vi noen centimeters tykkelse mot at bildekvaliteten bedres? Og hvilke egenskaper er egentlig de viktigste ved TV-er? Del gjerne dine tanker og meninger om dette og mer i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Digitimes, Home Cinema Choice)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen