Slik ser det ut i den nye VR-nettleseren, selv om et 2D-bilde selvsagt ikke gir et korrekt inntrykk.
Slik ser det ut i den nye VR-nettleseren, selv om et 2D-bilde selvsagt ikke gir et korrekt inntrykk. (Bilde: Samsung)

Samsungs VR-briller har fått en egen VR-nettleser

Lar deg surfe på nettet i 360 grader.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Virtuell virkelighet har forsiktig begynt å melde sin ankomst, foreløpig først og fremst i form av mobil-tilleggsutstyr som for eksempel Samsungs Gear VR-briller. Vel så viktig er det imidlertid å finne nye bruksområder for teknologien, og nå kan Samsung melde at VR-nettsurfing er en realitet.

VR-nettsurfing har riktignok også vært mulig tidligere, men nyheten denne gangen er at Samsung nå har utviklet en nettleser som er «optimalisert» for sitt Gear VR-produkt.

Kontroll med stemmen og øynene

Den nye nettleseren kommer altså i form av en app, og hensikten med den nye VR-tilpasningen er ifølge Samsung å legge til rette for mer «oppslukende» og intuitiv nettsurfing, uten behov for å laste ned ekstra innhold på mobilen.

Nettleseren skal også gjøre det enkelt å skrive inn tekst ved hjelp av stemmen.
Nettleseren skal også gjøre det enkelt å skrive inn tekst ved hjelp av stemmen. Foto: Samsung

Nettleseren støtter både 360-graders videoer og ekte 3D-video, som man for øvrig nå finner stadig mer av på Internett. Den har også innebygget støtte for stemmekontroll som skal gjøre navigeringen og søkingen noe mer bekvem, og i tillegg har Samsung bygget inn noe som heter «Gaze Mode».

Gaze Mode skal fungere ved at brukeren kan bruke menyer ved å simpelthen «stirre» på menyelementene uten å løfte en finger, uten at det er helt klart hvordan dette virker i praksis.

Kun i betaversjon foreløpig

Samsung skriver i pressemeldingen at appen også kan importere bokmerker fra selskapets vanlige Android-nettleser. Betaversjonen av den nye VR-nettleseren, som har fått navnet «Internet for Gear VR», vil bli tilgjengelig for nedlasting fra Oculus-butikken fra 2. desember. I skrivende stund ser den imidlertid ennå ikke ut til å ha blitt lagt ut.

Nettleseren er med andre fremdeles under utvikling, og det er uvisst når Samsung planlegger å slippe den endelige versjonen. For ordens skyld opplyser selskapet at appen støtter Gear VR med mobilmodellene Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 4 og Galaxy Note 5.

iPhone kan også brukes som VR-briller: Det kan du for eksempel gjøre med denne lille dingsen »

(Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen