Samsungs gigantiske CHG90 er først ute med DisplayHDR.
Samsungs gigantiske CHG90 er først ute med DisplayHDR. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Samsungs ekstremskjerm er først ut med «HDR-godkjenning»

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig meldte vi at den store standardiseringsorganisasjonen Video Electronics Standards Association (VESA) lanserte en ny HDR-sertifisering kalt DisplayHDR i et forsøk på å sette forbrukere i stand til å ta informerte valg når det gjelder HDR. Nå er den første skjermen med DisplayHDR-godkjennelse allerede kunngjort.

Hos Samsung kan man nemlig lese at deres enorme spillskjerm CHG90 blir den første som kan skryte på seg den nye sertifiseringen.

Heftig spillskjerm

 
  Bilde: Samsung

Det er den enorme skjermen CHG90 tildeles DisplayHDR 600-sertifiseringen, som betyr at skjermen befinner seg i midtre segmentet. Som man kan se i spesifikasjonene til den nye sertifiseringen innebærer dette at skjermen opererer med en maks lysstyrke på 600 nits og en gjennomsnittlige lysstyrke på 350 nits.

I tillegg leverer skjermen et kontrastforhold på 3000:1, samt 10-bits farger med 99 prosent av sRGB/BT.709-fargerommet og 90 prosent av DCI-P3-fargerommet. 

CHG90 ble i vår test beskrevet som den villeste spillskjermen vi noensinne har testet. Skjermen er en monstrøs sak på saftige 49 tommer som byr på et superbredt og uvanlig 32:9-format og en oppløsning på 3840 x 1080 piksler. Den kommer med både AMD FreeSync-teknologi, en oppdateringsfrekvens på 144 Hz og en ganske stiv prislapp på rundt 11 500 kroner i dag.

DisplayHDR er en åpen sertifisering og det foreløpig seneste forsøket på å rydde opp i virvarret av forskjellige HDR-benevnelser. Fra før har vi de to hovedstandardene HDR10 og Dolby Vision, og Samsung har også lansert sin egen standard kalt HDR10 Plus.

Et lass nytt HDR-innhold er nå på vei til Amazons strømmetjeneste »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen