Teaserbildet fra utviklersiden, som indikerer en rund smartklokke.
Teaserbildet fra utviklersiden, som indikerer en rund smartklokke. (Bilde: Samsung)

Samsung skal trolig lansere en rund smartklokke

Elektronikkgiganten satser stort med sin neste modell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smartklokkene har ennå ikke slått skikkelig an blant forbrukere, og noe av årsaken til det kan være at en del av modellene ikke akkurat kan skryte av stor estetisk appell. Flere produsenter har prøvd å rette på dette ved å lansere runde smartklokker som ligner litt mer på vanlige armbåndsur, og nå ser det ut til at Samsung også skal kaste seg på denne trenden.

I en fersk pressemelding kunngjør Samsung nå at de har gjort utviklerverktøyet til sin neste «ha-på-dings» tilgjengelig for utviklere. Ingen offisiell kunngjøring av selve produktet foreligger, men Samsung skriver at det dreier seg om «neste Gear», det vil si Samsungs neste smartklokke.

Utviklerside avslører rund modell

Pressemeldingen inneholder også en lenke til en utviklersiden for den kommende smartklokkken, som gir oss noen hint om utseende til produktet. På siden ser vi nemlig det som tilsynelatende er kommende applikasjoner til smartklokken, hvorav samtlige vises på en rund skjerm.

Appene som er listet opp på utviklersiden.
Appene som er listet opp på utviklersiden. Foto: Samsung

Dermed skal Samsungs neste Gear-klokke etter all sannsynlighet får et rundt design, noe som betyr at selskapet går bort fra den firkantede formen som Samsung har benyttet hittil på sine ha-på-dingser.

Etter utviklersiden å dømme vil applikasjoner fra CNN, Yelp!, Baidu, FidMe og Apposter være blant de første som blir tilgjengelig på den nye Gear-klokken. CNN og Yelp! er nok kjent for de fleste. Baidu er en stor, kinesisk søkemotor, FidMe er en tjeneste som samler og organiserer bonuskort, og Apposter er en konsulenttjeneste for bedrifter.

Vil skape «unike» brukeropplevelser

Utover dette foreligger det altså ingen ytterligere opplysninger om den nye smartklokken, annet enn at Samsung tydeligvis har ganske store ambisjoner for den neste Gear-modellen.

– Gjennom meningsfull og progressiv innovasjon inviterer vi utviklere og industriledere til å bli med på dette åpne samarbeidet for å berike og skape unike brukeropplevelser for et nytt mobilt og smart liv, skriver Samsung i pressemeldingen. 

For de tekniske detaljene må vi altså vente til den offisielle kunngjøringen av den nye smartklokken fra Samsung.

Android-smartklokkene får nå en viktig forbedring: De blir nemlig uavhengige av mobiltelefonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen