(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsungs sikkerhetshull tettet

Ikke vent med den neste oppdateringen hvis du har en Galaxy-mobil.

I midten av desember ble det avslørt et alvorlig sikkerhetshull som var knyttet til Exynos-prosessorene 4210 og 4412. Disse brukes i flere av Samsungs toppmodeller, deriblant populære Galaxy S III, enkelter S II-er og Galaxy Note I og II.

Nå melder Slashgear at en oppdatering som fikser problemet er sluppet i Storbritannia, og at denne blir tilgjengelig andre steder fortøpende. Sikkerhetshullet gjorde det mulig å "roote" telefonen med et tastetrykk, men det ga også apper med skumle hensikter mulighet til å gjøre omfattende skade på telefonen, skulle du være uheldig å laste ned slike.

Oppdateringen vil etter sigende også fikse et problem som omtales som "sudden death". Dette har ifølge Slashgear ført til at noen få Galaxy-mobiler har blitt ubrukelige etter svikt på telefonens hovedkort. Andre mindre bugs skal også være rettet i den kommende oppdateringen.

Har du en Galaxy-mobil med en av de aktuelle Exynos-prosessorene kan det være lurt å installere oppdateringen så fort den blir tilgjengelig. I mellomtiden bør du, som alltid, være påpasselig med hva slags apper du laster ned, og særlig hvis du bruker andre applikasjonsbutikker enn Google Play Store.

Les også: Samsung fikser alvorlig sikkerhetshull

(Kilder: Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen