Galaxy S5 får skylda for elendige tall
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 178632521)

Galaxy S5 får skylda for elendige tall

Samsungs overskudd stuper.

Samsung er som kjent verdens største mobiltelefonprodusent, etter at de sparket Nokia ettertrykkelig ned fra tronen i 2012. Det betyr ikke at selskapet lever i en verden av bare melk og honning, og nå viser også nye tall ifølge Engadget at overskuddet til produsenten stuper. 

Synkede S5-interesse

Overskuddet til den sør-koreanske produsenten rundet omtrent 26,1 milliarder norske kroner i tredje kvartal dette året. Sammenlignet med tredje kvartal 2013, da overskuddet oversteg 64,3 milliarder, er dette et fall på omtrent 60 prosent.

Samsung selv hevder dette fallet i stor grad skyldes lav etterspørsel etter toppmodeller som Galaxy S5, samt store priskutt på mellomklassemobilene.

Dette viser også tallene som bare omhandler mobildivisjonen av selskapet. Her var overskuddet i tredje kvartal i 2013 på hele 42,2 milliarder norske kroner, mens det i samme periode i år «bare» var på ca. 11 milliarder. Nå skal det nevnes at Galaxy Note 4 kom i salg for svært kort tid siden, og muligens kunne ha vært med på å dra tallene noe oppover. Sannsynligvis ville det uansett ikke vært nok til å snu trenden.

Ikke alle er i samme situasjon som Samsung:
Endelig går det oppover for HTC! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen