Samsungs nye PC er litt av et skue
(Bilde: Samsung / Colourbox)

Samsungs nye PC er litt av et skue

«Skrivebordsmodellen» ArtPC Pulse skal friste med fresh design og lekker lyd.

Det er mye som sies om Samsung i disse dager, men deres nye – eller kommende – ArtPC Pulse har så vidt vi vet hverken eksplodert eller brent opp.

Her snakker vi om en rund PC, og mange vil da naturlig nok dra paralleller til Apple Mac Pro fra tre år tilbake. Eller kanskje til dels høyttaleren Libratone Zipp.

For der Mac Pro i hovedsak var rettet mot nettopp proffbrukere, ønsker Samsung å friste med lys og lyd også. I samarbeid med Harman Kardon skal denne 27 centimeter høye metallbøtta kunne spille musikk og slikt rundt i alle 360 grader.

Da ved siden av å være en fullt fungerende datamaskin med Intel Core i5- eller i7-prosessor og AMD-grafikk.

Flere om beinet

Foto: Samsung

Samsung er for øvrig ikke alene om å lage utradisjonelle «skrivebordsmodeller». En annen som vil konkurrere om det samme markedet er HPs Pavilion Wave, som riktignok ikke har lys, men tar det igjen på et tekstilkledt ytre.

Også hos Pavilion Wave er det lagt stor vekt på lyd, og de har da på sin side gått inn i et samarbeid med Bang & Olufsen.

Vi har før øvrig sett lignende design fra MSI på deres gamingmodell Vortex G65, men på den var det i større grad den heftige innmaten som var prioritert.

Modulær?

Det er ikke så mye informasjon å finne om Samsung ArtPC Pulse, men ifølge Amazon skal den på sett og vis være modulær og ha en startpris på 1200 dollar.

Der kan vi i det minste lese at man skal kunne koble til og fra «expansion modules», og at en slik harddiskmodul på 1 TB tydeligvis skal være tilgjengelig fra start. Da håper vi virkelig ikke at de bare snakker om en vanlig ekstern harddisk.

I skrivende stund har vi ikke fått noe informasjon om dette er en modell som blir tilgjengelig her på berget. Men med tanke på at Samsung har kuttet det meste av PC-salget her hjemme har vi ikke spesielt høye forhåpninger.

Sjekk HPs alternativ:
Pavilion Wave er HPs nye generasjon hjemme-PC >>>

(Kilde: PCWorld)

(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen