Slik blir Samsungs store ultraportable PC

Teknofil Samsungs nye PC blir stor, men slank

Slik blir Samsungs store ultraportable PC

15 tynne og aluminiumskledde tommer har fått spesifikasjoner.

Samsungs tynne og lette 9-serie har høstet en rekke godord for sitt utseende, og allerede i januar måned var det klart at den også ville dukke opp i en 15-tommers versjon.

Nå har den omsider blitt offisiell, i det minste i Storbritannia. Modellbetegnelsen på den 14,9 mm tynne maskinen er Samsung Series 9 NP900X4C.

Den 15-tommers godsaken i aluminium har ifølge spesifikasjonene en vekt på anstendige 1,65 kilogram. Det er litt mer enn Samsung hevdet i januar, og litt for mye til å kunne passe inn under Intels "ultrabook"-spesifikasjoner. Men vekten er uansett fremdeles nærmere halvparten av en konvensjonell bærbar på samme størrelse, og mer enn lav nok til å kunne kalle den en ultraportabel – om du da vil kalle en 15-tommer for akkurat det.

Tastaturet skal være baklyst, og pekeplaten er alt annet enn liten.

Skjermen har såkalt "HD+"-oppløsning. Det vil si at du får 1600 x 900 piksler å blotre deg på. Panelet er ellers oppgitt med en lysstyrke på 400 nit, og skal derfor være blant de mest lyssterke du finner på en bærbar datamaskin.

Ivy Bridge på plass

Av innmat er den forskriftmessig utstyrt med en strømgjerrig "Ivy Bridge" Intel Core i5-3317U. Denne tokjerneren har TDP på 17 watt når den tasser av gårde på sine vanlige 1,7 GHz, men når opp til 2,6 GHz i turbomodus. Grafikkbiten er Intels HD Graphics 4000, integrert i prosessoren.

Som seg hør og bør har den en nymotens SSD på 128 GB, og 8 GB minne bør holde for de fleste.

Av tilkoblinger og annen moro må vi navne Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n trådløst nettverk med WiDi-støtte, gigabit LAN (med overgang), USB 3.0, og minnekortleser. Skjermutgangen er micro-HDMI.

Dette er en 15-tommer med nokså smal profil.
Dette er en 15-tommer med nokså smal profil.

Batteriet er oppgitt med 8 celler og 62 Wh. Det vil forhåpentligvis holde til en lang dags bruk – i januar ble vi forespeilet 10 timer.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men vi regner med at den vil komme i handelen i løpet av juni måned.

Kilde: Sweclockers

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen