Neste superkjappe SSD fra Samsung får du i terabytekapasitet
(Bilde: Samsung / Colourbox)

Neste superkjappe SSD fra Samsung får du i terabytekapasitet

Her er SSD-en for deg som vil ha mye plass i en liten pinne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den gjengse mann er nok ikke klar over det, men elektronikkjempen Samsung lager noen av verdens raskeste SSD-er ment for proffer og vanlige forbrukere. Nå skal siste generasjon snart være på vei ut i butikkene: Samsung SM961 er en «SSD-pinne» bygd på M.2-formfaktoren og vil komme i kapasiteter fra 128 gigabyte til én terabyte.

Har du savnet en kjapp NVMe M.2-SSD med terabytekapasitet fra Samsung har du altså noe å glede deg til.

De nye diskene er ikke overraskende lagd med Samsungs egne MLC V-NAND-brikker, da kombinert med selskapets Polaris-kontroller. Oppgitt lese- og skrivehastighet går fra kjapp til lynkjapp – da avhengig av hvilken kapasitet du går for.

Heftig ytelse

Som typisk er vil de største og dyreste variantene også kunne by på de høyeste hastighetene. De med 512 GB og 1 TB kapasitet skal ha en sekvensiell lesehastighet på 3200 megabyte per sekund, mens de to mindre alternativene på 256 og 128 gigabyte skal ha tilsvarende på 3100 MB/s.

Dette betyr at diskene kan skilte med betraktelig bedre ytelse enn forgjengeren Samsung SM951.

Større kapasitet betyr også høyere skriveytelse. Her er det snakk om 1800 megabyte per sekund for utgaven på 1 TB, mens den med halvparten så mye plass skal kunne by på 1700 MB/s. Med 256 GB går hastigeten ytterligere ned til 1400 MB/s, mens minstemann «kun» klarer 700 MB per sekund.

Umiddelbart ser derfor også utgaven på 128 GB ut til å være den minst attraktive. Dersom du ikke har flere disker i datamaskinen blir dette også fort litt lite plass, så vi ser vel for oss at de fleste vil velge seg 256 GB eller mer.

Skulle du være interessert i IOPS-tall snakker vi om 330 000 for lesing, med unntak av storegutt på 1 TB, denne har 450 000 IOPS. For skriving er tallene fra minst til størst: 170K, 280K, 300K og 320K.

Prisene er oppgitt til 159 amerikanske dollar for utgaven på 256 GB, mens den på en halv tera skal koste 280 dollar. Samsung SM961 på én terabyte har fått en prislapp på 512 dollar.

Norske priser er ikke kjent i skrivende stund.

Visste du at Samsung lager eksterne SSD-er?
TEST: Samsung T3 er en snerten og kjapp >>>

(Kilde: Tom's Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen