Samsungs nye kjempe-nettbrett kommer snart til Norge - og blir dyrt
(Bilde: Samsung)

Samsungs nye kjempe-nettbrett kommer snart til Norge - og blir dyrt

Norsk pris og slippdato for Galaxy View er nå avslørt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at det hadde dukket flere ubekreftede opplysninger om Samsungs nye kjempe-nettbrett Galaxy View, ble produktet endelig offisielt kunngjort av Samsung nylig. I en fersk pressemelding har selskapet nå også offentliggjort den norske lanseringsdatoen og prisen.

Galaxy View blir tilgjengelig i norske butikker fra og med 9. november. Den anbefalte utsalgsprisen vil ligge på 6999 kroner for Wi-Fi-utgaven og 7999 for LTE-versjonen av nettbrettet.

– Nordmenn har stor betalingsvilje

Prismessig ligger nettbrettet altså i det øvre sjiktet, noe som nok ikke er spesielt overraskende med tanke på skjermstørrelsen på 18,4 tommer og det faktum at innmaten også er ganske brukbar.

Samsung Galaxy View fokuserer på video og underholdning.
Samsung Galaxy View fokuserer på video og underholdning. Foto: Samsung

Samsung selv tror ikke prisen vil være altfor avskrekkende, da selskapet mener at nordmenn generelt er villige til å bla opp stadig mer penger for strømming av videoinnhold, som Galaxy View i stor grad er beregnet på.

– Vi er klare over at nordmenn i dag har en større betalingsvilje for strømming av film og musikk, der har vi ligget foran resten av de europeiske landene en god stund. Dette brer om seg, og andelen av befolkningen i Europa som betaler for strømming av TV og film har økt med 400 prosent siden 2014, sier Stig-Ove Langø i Samsung Norge i pressemeldingen. 

Exynos 7

Samsung Galaxy View kommer  med en åttekjerners Exynos 7-brikke på 1,6 GHz og 2 GB minne. Når det gjelder lagring kan den fåes med enten 32 GB eller 64 GB som kan utvides via mikroSD

Ellers kommer den med et batteri på 5700 mAh, som ifølge Samsung skal holde til rundt 8 timer med videoavspilling. Av tilkoblingsmuligheter støtter den både Bluetooth 4.1, 802.11ac Wi-Fi og den mobile nettverksstandarden LTE.

Videre leveres nettbrettet med to høyttalere på 4 watt og et frontkamera på 2,1 megapiksler, men altså uten kamera på baksiden. De ytre dimensjonene er på 45,18 cm x 27,58 cm x 1,19 cm, og vekten ligger på 2,65 kilogram.

Samsung har også sluppet et annet nettbrett nylig: Galaxy Tab S2 er blant årets aller beste »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen