Samsungs nye bærbare har skikkelig høyoppløst skjerm
(Bilde: Samsung)

Samsungs nye bærbare har skikkelig høyoppløst skjerm

Har full Windows 8, og Android.

I går kveld slapp Samsung en ny bærbar PC under navnet Ativ Q, en maskin som virkelig ser ut til å leve opp til begrepet «hybrid». I oppstilt tilstand ser den ut som en litt snål bærbar PC, men skjermen kan legges ned for å gi den nettbrettform.

Den ser ut som et tykt nettbrett, men med en høyoppløst skjerm på 13,3 tommer og en vekt på snaue 1,3 kilogram er den nok ikke den letteste å holde fremfor seg. Og bak skjermen kan du lure frem et fullverdig bærbartastatur med pekepinne.

To systemer

Men det er ikke bare den fysiske formen som gjør dette til en hybrid, programvaren gjør også sitt. For maskinen kjører fullverdig Windows 8, og Android 4.2.2 Jelly Bean.

Disse to er godt integrert sammen, til et nivå vi på stående fot ikke kan huske å ha sett tidligere. For det første kan du hoppe mellom Windows 8 og Android uten å slå av og på maskinen, og du kan dele både filer og mapper på tvers av systemene. Med andre ord: du kan lagre et bilde i Android, og hente det frem igjen i Windows, og motsatt. 

I tillegg kan du legge inn Android-apper på startskjermen til Windows. Som eksempel dro Samsung under lanseringen frem at du kan jobbe med et dokument, og øyeblikkelig fyre opp Android-spill som Angry Birds.

Imponerende skjerm 

Den 13,3 tommer store skjermen holder en oppløsning på imponerende  3200 x 1800 piksler, noe som gir 275 piksler per tomme. Det hevder Samsung er nok til å kalle dette verdens mest høyoppløste skjerm, og den skal videre fungere veldig godt utendørs i dagslys.

Skjermen kan via et spesielt ledd vippes inn i flere posisjoner. Du kan legge den helt ned, som et nettbrett, eller heve den et godt hakk over tastaturet i liggende posisjon. Om du er mer tradisjonell av deg kan du vippe den ned i en fast posisjon foran tastaturet, som en vanlig bærbar PC.

I hjertet av maskinen sitter det en Intel Core i5-prosessor i Haswell-generasjonen, men nøyaktig hvilken modell og tilhørende grafikkløsning er foreløpig ukjent. Videre har den en SSD på 128 gigabyte, to USB-kontakter, HDMI-utgang og minnekortleser, mens en tradisjonell nettverkskabel må kobles inn via en adapter.

Ativ Q kommer til Norge en gang i løpet av senhøsten, og vil koste 13 000 kroner.

Samsung slapp nylig en lynrask SSD for bærbare:
Med PCI Express leverer den i bøtter og spann »

(Kilde: Samsung)

Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)
Samsung Ativ Q (Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen