Oppfølgeren til Galaxy Note II kan komme i flere versjoner. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsungs neste Note dukket opp i ytelsestester

Så rask er, sannsynligvis, Galaxy Note III.

Denne ytelsestesten dukket opp før helgen. N900 er ventet å bli modellnavnet på neste utgave av Galaxy Note.
Denne ytelsestesten dukket opp før helgen. N900 er ventet å bli modellnavnet på neste utgave av Galaxy Note.
Dette skal være Galaxy Note for den amerikanske operatøren Verizon. Klokkehastigheten er høyere, men ytelsen er tilsynelatende lavere.
Dette skal være Galaxy Note for den amerikanske operatøren Verizon. Klokkehastigheten er høyere, men ytelsen er tilsynelatende lavere.
Sonys Xperia Z Ultra har selvsagt vært gjennom den samme testen, og har fått bedre resultater enn alle versjonene av det som skal være Galaxy Note III.
Sonys Xperia Z Ultra har selvsagt vært gjennom den samme testen, og har fått bedre resultater enn alle versjonene av det som skal være Galaxy Note III.
Heit konkurrent: Sonys vanntette og bjørnesterke Xperia Z Ultra er ventet å bli en av Galaxy Note IIIs sterkeste konkurrenter. Det ryktes også at HTC vil slippe en diger telefon i løpet av samme tidsrom.
Heit konkurrent: Sonys vanntette og bjørnesterke Xperia Z Ultra er ventet å bli en av Galaxy Note IIIs sterkeste konkurrenter. Det ryktes også at HTC vil slippe en diger telefon i løpet av samme tidsrom.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

De fleste er ganske sikre på at en oppfølger til dagens Galaxy Note II er på vei. Foreløpig har imidlertid Samsung ikke sagt noe om hva som kommer, og de som venter må forholde seg til ryktebørsen. Nå har det imidlertid dukket opp enda et hint om den kommende kjempen.

Ytelsestester med offentlige rangeringer av resultatene har nemlig blitt en vanlig arena for avsløring av nye mobiltelefoner. Denne gangen er det AnTuTus logger som er åsstedet. Det er sannsynligvis to ulike utgaver av Galaxy Note III som har fått kjørt seg.

Les også: Galaxy Note III kan få enda større skjerm

Tre ulike Note-varianter

Hele tre ganger har det dukket opp verdier for det som antas å være Galaxy Note III. For en tid tilbake fikk en av disse telefonene 27 913 poeng i testen, men systembrikken i telefonen ble oppgitt å kjøre 1,6 GHz.

Før helgen dukket telefonen opp enda en gang. Denne gang er det oppgitt at telefonen har en systembrikke som kjører ved 1,9 GHz. Hoppet i ytelse er stort – hele 33 082 poeng fikk telefonen i testen som dukket opp før helgen.

Dermed er det spennende at testen som nettopp dukket opp viser en høyere klokkefrekvens, men en lavere poengsum, for det som er ventet å bli en Galaxy Note III-variant for den amerikanske operatøren Verizon.

Høyere hastighet, færre poeng

Den siste ytelsestesten viser nemlig en poengsum på 28 786 poeng, med en systembrikke som tikker og går ved 2,26 GHz. Det hevdes at det er snakk om systembrikken Snapdragon 800 fra Qualcomm.

Høyere klokkehastighet og lavere ytelse enn de tidligere testene kan bety at de tidligere testene har vært gjort med annen maskinvare. Ryktene vil ha det til at disse telefonene kjørte Samsungs en oppdatert variant av Samsungs Exynos 5 Octa-brikke.

Les også: HTC One Max kan bli Galaxy Note IIIs største konkurrent

En modell for hvert marked?

Det virker altså overhengende sannsynlig at Samsung vil velge den samme strategien for Galaxy Note III som de har gjort for sine andre toppmodeller den siste tiden – nemlig ulik maskinvare for de forskjellige markedene.

Det er likevel fortsatt mye her som er ukjent. Hvis vi ser til Sonys Xperia Z Ultra, som også kjører Snapdragon 800, vet vi at den har oppnådd hele 34 578 poeng i AnTuTu, altså mer enn det som ser ut til å ha vært den kraftigste Note III-varianten som har kjørt testen.

Det er ventet at Samsung vil lansere den nye modellen i forkant av årets IFA-messe i Berlin. Messen starter 6. september, men Amobil er til stede noen dager i forkant, og vil bringe deg alle nyhetene så fort som vi har dem.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia Z Ultra

(Kilder: phonearena.com, techkiddy.blogspot.in, phonearena.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen