Samsungs nedtellingsklokke er reell

Samsungs nedtellingsklokke er reell

Galaxy-hype når iPhone-høyder.

En rekke nettsteder, Amobil inkludert, har vist bilder av det som angivelig skulle være Samsungs nye flaggskip, S III. Men det er feil.

Offisiell nedtellingsklokke

Bildene som er lekket på nett viser en modell som ikke er aktuell for Norge. Andre bilder skal vise en S III, kamuflert i en design som skal få den til å se ut som en eldre modell. Å lekke bilder av en mobiltelefon som ikke likner på telefonen som kommer i butikk er i bunn og grunn meningsløst.

Samsung gjør sitt for å holde liv i hypen, ved å legge ut en nedtellingsklokke på nettsiden ”tgeltaayehxnx.com”. Bokstavene i nettadressen kan stokkes om til ”the next galaxy”, som er navnet Samsung bruker når de (ikke) snakker om Galaxy S III.

Men nedtellingsklokken viser ikke når Samsung offentliggjør informasjon om den nye Galaxy-modellen. Det skjer først den 3. mai, på et arrangement i London. Amobil er på plass i London for å dekke arrangementet.

Ikke første gang

Nå er det ikke første gang Samsungs PR-strateger prøver å skape interesse rundt sine kommende toppmodeller. To uker før lanseringen av S II kom det offisielle bilder i form av en video som var så uklar at den ikke avslørte noe som helst. Også da ble vi presentert for en nedtellingsklokke. Den pekte riktig nok til tidspunktet for den offisielle lanseringen. Det gjør den neppe i dag.

Hva som vil vise seg på nettsiden når klokken er slagen vet foreløpig bare Samsung. Vi tipper det blir en ny teaser av samme slaget som sist – lite avklarende, men tilstrekkelig spennende til å holde liv i ryktebørsen.

Samsung ser ut til å lykkes med sin PR-strategi. Det er sjeldent vi ser så mye oppmerksomhet rundt en ny toppmodell. De siste årene er det bare Apple som har klart å fremkalle noe tilsvarende.

Øker fallhøyden

Samtidig blir fallhøyden desto større. Flere har allerede uttrykt sin skuffelse over at Galaxy S III bare er en midre oppdatering av S II, mens andre er i ekstase over at S III vil bli en mobiltelefon med revolusjonerende egenskaper. Hvem som får rett gjenstår å se. Antakelig blir resultatet noe midt i mellom. Vi har liten tro på at Galaxy S III får en 1080-skjerm, rett og slett fordi det ville være helt bortkastet.

Vi tipper det blir en 4,7 tommer med 720 x 1280 punkter, slik det også er på HTC One X. Men Samsung vil forhåpentlig koste på seg en Super AMOLED Plus-skjerm.

Ny skytjeneste

Det største spranget i forhold til Samsung Galaxy S II vil antakelig være på innholdssiden. Mye tyder på at Samsung vil bruke Samsung Galaxy S III som en sentral brikke i sine nye skybaserte tjenester, S-Cloud.. Nettbrett, PC-er,  TV-er og mobiltelefoner skal være fire sider av samme sak. Samsung har også luktet på online videoredigering, online lagring og full tilgang til alt innhold og alle tjenester på tvers av enheter.

Muligens får vi vite mer om dette når nedtellingsklokken når null.

I skrivende stund er nettsiden for øvrig nede for telling. Samsung har åpenbart også klart å skape stor interesse rundt nedtellingsklokken sin.

Galaxy S III lanseres i London 3. mai.
Galaxy S III lanseres i London 3. mai.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen