Samsung Z710

Alternativ tekst mangler
Samsung Z710 har kamerataster på siden. (Alle foto: Marius Valle)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,8 x 4,75 x 2,05 cm
Vekt: 108 gram
Form: Kamskjell
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja, 2 stk
Uttak: USB 1.1 (Proprietær plugg)
Pris: ca 4500 - 5000 kroner

Slik vurderer vi

Z710 er Samsungs svar på 3,2 megapikslerbølgen. Og sammenlignet med andre 3-megapikslers telefoner med 3G er Z710 ganske så liten.

Dermed får du kamera med høy oppløsning, og 3G i et lite, lommevennlig format. Z710 bør gli ned i de fleste lommer.

Samsung har valgt en løsning med vridbar skjerm. Når telefonen er lukket, har du en liten ytterskjerm på utsiden. Om du vrir skjermen aktiverer du kameraet, og får en stor skjerm på utsiden. Løsningen fungerer bra, og hengslen virker solid.

Alternativ tekst mangler

På siden av telefonen finner du snarveistaster som lar deg stille volum, og som får nye funksjoner når kameraet er aktivert.

Menytastene finner du på hoveddelen til telefonen. Disse sitter ikke for nærme hverandre, og er gode å bruke. Piltastene er opphøyd fra resten av tastesettet. Nummertastene er opphøyd fra telefonen med en liten milimeter. Mellom tastene er det definerte mellomrom. Tastene er også store nok til større fingre

Tastesettet fungerer alt i alt meget godt. Tastene har akkurat passe motstand, og det er sjeldent vi treffer feil. Med andre ord er dette et av de bedre tastaturene du kan komme utfor om dagen.

Z710 føles for øvrig godt skrudd sammen, og det er ingen antydning til knirking. Telefonen ligger også godt i hånda. Alt i alt er dette et godt stykke arbeid fra Samsung.

SKJERMER OG MENYER

Hovedskjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Ytre skjerm: TFT, 65 000
Oppløsning: 96 x 96 piksler
OS: Samsung
Meny: Rutenett, flash
Tekst: T9
Firmware: Z710CPFG3

Slik vurderer vi

Flott skjerm
Z710 har en høyoppløst skjerm. Selv om oppløsninger på 240 x 320 piksler begynner å bli vanlig, viser Samsung nok en gang at skjermer er noe de kan.

Skjermen er sylskarp og lyssterk, fungerer godt i sollys og tar alle oppgaver du gir den på strak arm. Dermed er den god til spill og bilder såvel som video.

Ytterskjermen er heller ikke så verst, men nytteområdet begrenser seg først og fremst til visning av nummer og klokke.

Menyvalgfrihet
Menyene kommer i to forskjellige utgaver.Du kan velge mellom å bruke den vanlige rutenettmenyen eller de nye flashmenyene.

Alternativ tekst mangler
Z710 har flashmenyer.

Rutenettmenyen består av tre ganger fire ikoner. Den er oversiktlig og lettfattelig.

Flashmenyen ser bra ut, men er mer tungvint å bruke. Hele skjermen tas i bruk for hvert menyvalg, og animasjoner viser at du blar deg igjennom hovedmenyen.

Problemet er at navnet på menyvalget er en del av denne animasjonen, slik at du blir sittende og vente for å se om du har bladd deg til riktig menyvalg. Nede i venstre hjørne er det noen enkle ikoner som viser hvor i menyen du er. Selv om dette kan føles uoversiktlig til å begynne med, blir du vant til det etter hvert som du bruker telefonen. Alt i alt er fortsatt rutenettmenyen den mest oversiktlige visningstypen.

Undermenyene er for øvrig like uansett om du har rutenettvisning eller flashmenyvisning. Disse er for det meste tekstbasert, og er oversiktlige å bruke.

SMS-tasting går som en lek på Z710. Denne gangen lar Samsung deg få automatisk stor bokstav etter punktum, noe mange andre av selskapets telefoner mangler. Selv om dette burde være en selvfølge, er det noe vi setter stor pris på.

Telefonen har også en simpel multitasking. Det betyr at du når som helst kan trykke på en tast, og få opp en meny hvor du for eksempel kan skrive en ny SMS, uten at det du gjør før du trykker må avsluttes. Dette er på ingen måte sammenlignbart med Symbian-systemet, hvor mange oppgaver kan kjøres i bakgrunnen, siden du kun kan velge å taste inn et nummer, skrive SMS eller åpne nettleseren.

Vi skulle ønske at Z710 hadde et mer oppdatert menysystem, med tanke på at dette i bunn og grunn er de samme gamle menyene Samsung har brukt lenge nå. Og prisen tatt i betraktning, så syns vi det hadde vært på sin plass med et smarttelefon-system som Symbian eller Windows Mobile.

Samsung SGH-Z710 med abonnement

Samsung SGH-Z710

Samsung SGH-Z710 med abonnement

Samsung SGH-Z710

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen