Test

Samsung Z500

Design og byggekvalitet - 

Har du noen gang holdt i en 3G-telefon? Om du ikke direkte anstrenger håndleddet ditt, så kan man i hvert fall ikke si at den nye generasjonen med telefoner er noen små krabater.

Den visa har forandret seg - nå er det nye toner fra produsentene. Med Samsungs Z500 får vi for første gang se en 3G-telefon som ikke er noe større, tykkere eller tyngre enn en hvilken som helst vanlig mobiltelefon. Ja, Z500 er så liten og nett at den kunne sklidd ned i selv den trangeste bukselomme.


(Klikk for større bilde)

Den trente mobilfantast ser raskt at det er den populære E700 som har stått modell når man har utformet Z500. Dagens nykommer er riktignok noen millimeter tykkere, og veier 103 gram, men ellers er de to telefonene prikk like.

Som vanlig har Samsung satset på metall i alle kriker og kroker, noe som gjør Z500 til en solid og robust telefon, som burde tåle litt røff behandling.

Telefonen har tre innganger. Øreplugger og håndfri plugges i en port oppe på venstre side, laderen plugges inn på undersiden og minnekort settes inn på høyre side. Alle disse åpningene er tettet med egne deksler, som skal forhindre at støv, fuktighet og annet snusk trenger inn i telefonen. Bra!

På utsiden av telefonen finner vi en egen knapp for å starte kameraet, samt en volumkontroll. Kameraknappen er veldig hendig, siden den gjør det mulig å starte kameraet mens telefonen er lukket.

Det som ikke er fullt så hendig, er at kameraknappen lett trykkes inn når den ligger i lommen, og at du derfor titt og ofte ender opp med å knipse bilder av lommen din. Etter en ukes bruk av testtelefonen vår hadde vi 53 bilder lagret - 9 fra sosiale aktiviteter, 44 av lommen.

Klar for bruk
Det er når man åpner Z500 at man får det første hintet om at dette ikke er noen ordinær pusletelefon. Plassert under skjermen finner man nemlig en egen kameralinse, som brukes til å filme deg når du har videosamtaler.

Knappene røper også at det er en 3G-telefon man holder i hendene. I tillegg til de knappene vi er vant til å finne, har nemlig Z500 en egen knapp for å starte videosamtaler. I tillegg har telefonen blitt utstyrt med en egen snarveisknapp, som leder deg rett til de funksjonene du bruker mest.


(Klikk for større bilde)

Bruksmessig er tastene til Z500 en drøm. De er myke, de gir god respons og de er passe proporsjonerte for alle slags tomler. Selv om tastene kanskje kunne vært hakket dypere, skal man ikke ha noen problemer med å skrive tekst i både stort tempo og store mengder.

Alt i alt er vi strålende fornøyd med designet til Z500. Telefonen har høy byggekvalitet, samtidig som den er så liten og lett at man har vanskelig for å tro at dette er en fullblods 3G-telefon med alle de muligheter det innebærer. Tredjegenerasjons mobiltelefoner har med dette tatt fem skritt videre!

Samsung SGH-Z500 med abonnement

Samsung SGH-Z500

Samsung SGH-Z500 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-Z500   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen