Samsung Z400

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,67 x 4,78 x 1,92 cm
Vekt: 107 gram
Form: Skyvbar
Skjerm: To tommer
Snarveistaster: Volum, kamera, multitasking
Kamera: Ja, to stykk.
Uttak: Proprietær Samsung-port
Pris: ca. 3200 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

Samsung Z400 stiller med et nedskyvbart tastatur, og ligner forholdsvis mye på suksessen D500.

Vi vil si at Z400 har en stilfull design. Du kan velge mellom å få telefonen i sort og sølvgrå. Telefonen er å regne som liten, og vi hadde aldri noe problemer med å skyve den ned i en vanlig lomme.

Skyvemekanismen er like elegant og motstandsfri som alle Samsungs modeller med nedskyvbart tastatur helt siden D500. En skinne av stål sikrer at det er behagelig å åpne og lukke telefonen.

Men til tross for at skyvemekanismen er fri for plastikkfølelse, er ikke resten av telefonen det. Etter en del bruk merket vi at vi kunne fylle et stille rom med knirkelyder når vi trykket på menytastene på den øvre delen av telefonen. Når du klemmer på telefonen merker du også at materialet gir etter, og telefonen både knirker, knaker og skriker av smerte. Dette er imidlertid ikke noe du merker til daglig.

Alternativ tekst mangler

Kameralinsen til Z400 ligger trygt beskyttet inni telefonen helt til du skyver ned tastaturet. Kameraet beskyttes på den måten mot riper og støv. Det er også et kamera på forsiden av Z400, for videosamtaler og selvportrett.

Skjermen til Z400 virker som å være ganke solid. Selv etter flere ukers bruk har ikke vårt testeksemplar en eneste ripe. Fettete fingrer legger imidlertid fra seg solide fingeravtrykk.

Z400 har en egen tast for å starte kameraet. Denne tasten bytter kamera når du bruker søkeren. Under denne finner du en tast for å bytte mellom oppgaver.

Om du er tilhenger av store taster som er enkle å trykke på, vil ikke Z400 skuffe deg. Tastene er store og symmetriske, og er gode å skrive med. Det er litt mellomrom mellom hver tast, som gjør sjansen liten for å ufrivillig trykke inn to taster samtidig.

De tre øverste nummertastene er imidlertid litt vanskelig å trykke på for deg med store fingre eller lange negler. Da er det nemlig lett å treffe kanten istedenfor tastene.

Vi synes også bekreft-tasten er litt for vanskelig å trykke på uten å treffe navigasjonsknappene som ligger tett i tett rundt den, og vi opplevde at vi måtte konsentrere oss for å treffe tasten skikkelig hver eneste gang vi brukte den. Det er litt uheldig i og med at tasten er mye brukt.

Alternativ tekst mangler
(Foto: Einar Eriksen)

Designmessig er Z400 absolutt en vellykket telefon. Telefonen er både liten og stilfull, samtidig som den har taster som er gode å bruke.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
OS: Samsungs eget proprietære
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: v3

Slik vurderer vi

God skjerm
Skjermen til Z400 er en fryd for øyet, og viser et krystallklart bilde med en oppløsning på så mye som 240 x 320 piksler. Fargedybden er på 256 000 farger. Dette er de samme spesifikasjonene som du finner i mange av Samsungs nye telefoner for tiden, deriblant Samsung D820.

Den to tommers store skjermen kunne imidlertid med fordel vært litt større, selv om høy oppløsning i forhold til størrelse gir et skarpt bilde.

Skjermen er lyssterk, men overflaten foran skaper litt for mye gjenskinn. Vi opplevde ofte å måtte skygge for solen med hånden for å se skjermbildet.

Samme menyer som før
De som har vært borti tidligere Samsung-telefoner kjenner seg lett igjen i menyene til Z400. Her finner du Samsungs vanlige oppsett som viser 3 x 3 ikoner, og som selv mor forstår seg på. Generelt er ikonene fargesprakende og pene å se på, spesielt på den høyoppløste skjermen.

Du kan starte fire ulike funksjoner med å trykke piletasten opp, ned, høyre og venstre. Du kan velge selv hva disse skal være snarveier til.

(Foto: Einar Eriksen)

Menyene har en form for multitasking, som lar deg kjøre flere operasjoner oppå hverandre. Det eneste du kan bytte mellom er imidlertid anropslisten, tekstmeldinger og nettleseren. Når du bruker mp3-spilleren kan du bruke multitasking for å for eksempel skrive en melding, men da settes musikken på pause. Det er altså ikke mulig å høre på musikk mens du sender en SMS eller surfer på internett med telefonen. Dette er for dårlig, og både Nokia og Sony Ericsson lar deg gjøre dette på alle sine telefoner.

Vi synes menyene til Z400 er responsive og lett forståelige. Det gjør det raskt og enkelt å navigere.

Alt i alt er menyene enkle og raske i bruk, men multitaskingen kunne absolutt vært bedre.

Samsung SGH-Z400 med abonnement

Samsung SGH-Z400

Samsung SGH-Z400 med abonnement

Samsung SGH-Z400

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen