Test

Samsung Z150

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11,8 x 4,7 x 0,98 cm
Vekt: 77 gram
Form: Klassisk

Snarveistaster: Volum, kamera, videotelefoni, snarveismeny.

Kamera: Ja, to stykk.
Uttak: Samsung ny propretiær standard
Eksternt antenneuttak:
Nei

Prisklasse: 2000-2500 kroner(klasseD)

Slik vurderer vi

Samsung Z150 er den første tynne telefonen i klassisk format fra Samsung her til lands. Telefonen følger med trenden med tynne telefoner, og stiller altså i samme liga som Motorola sin Slvr, BenQ-Siemens sin S68.

Z150 er et par nummer slankere enn selv Razr, EF81, og Slvr. Med en tykkelse på minimale 9,8 mm er Z150 omtrent halvparten av tykkelsen av Sony Ericsson K750i og nesten en tredjedel av tykkelsen til Nokia N71.

Og selv om Z150 er sylslank, har den ikke fått pannekakeform - den er ikke veldig mye tykkere eller høyere enn vanlige mobiltelefoner.

Det skal også nevnes at Z150 er lett som en fjær. Med en vekt på minimale 77 gram er det ikke Z150 bare lett for å være en 3G-telefon. Den er blant de letteste telefonene du får kjøpt i dag.

Gode taster og bra byggekvalitet
Ikke overraskende kan Samsung nok en gang glimte til med en telefon som har topp byggekvalitet. Om ikke direkte eksklusiv, så virker i alle fall ikke Z150 å være billig på noen måte. Tvert i mot, telefonen er laget av gode materialer som verken knirker eller lar seg skrape opp lett.

Z150 har i det store og det hele gode taster. Tastene er noe små, og ganske grunne, som gjør at du må være rimelig nøyaktig når du skriver. Men samtidig gir tastene god motstand, er lagt opp på en logisk måte og er ergonomisk tilpasset fingrene dine. Dermed går det greit å skrive en melding eller et notat.

Vi liker godt at Z150 har egne taster for de viktigste funksjonene. I tillegg til de vanlige tastene finner du en egen tast for videotelefoni, en for snarveismeny og en for kamera. Volumet kan du regulere via knappene på venstre side.

Det er tydelig at Samsung har prioritert skjermen til Z150 høyt. Skjermen er nemlig sylskarp, til tross for en standard oppløsning på 176 x 220 punkter, og gjengir farger på en frisk og naturtro måte.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter

OS: Samsung propretiært
Meny: Rutenett
Tekst: T9, vanlig skrivemåte

Firmware: Z150XBFF1

Slik vurderer vi

Størrelsen på 1,9 tommer er heller ikke så verst, tatt størrelsen på telefonen i betraktning.

Menyene til Samsung har aldri vært særlig brukervennlige sammnenlignet med menyene til Nokia og Sony Ericsson, og vi har jamret og bært oss over de samme problemene i lange tider. Men nå ser det ut til at selskapet har gjort en skikkelig selvransakelse, for menyene til Z150 er faktisk helt topp.

Samsung har tydeligvis tatt klager på uoversiktlighet og spredte menyvalg til følge, og omorganisert menyene. Mens du tidligere måtte stille inn ringetone i et eget menyvalg, ligger alle innstillinger nå plassert under nettopp ”Innstillinger”. Å finne adresseboken er også lett, mens det tidligere var en leteprosess av de sjeldne.

Samtidig har Samsung gjort en ny vurdering av hvilke menyvalg som fortjener å ligge på hovedmenyen og hvilke som ikke gjør det. Resultatet er svært bra. Vi opplevde sjelden å måtte begrave oss langt ned i menyene for å finne et menyvalg vi brukte ofte. I tillegg er menyene kjappe og responsive.

Men kanskje best av alt; Z150 kommer med en rekke oppgraderinger i T9-skriveoppsettet. Endelig har Samsung fått på plass stor bokstav etter punktum, mulighet til å endre et ord etter at det er ferdigskrevet og muligheten til å legge til nye ord på en enkel måte. Det gjør at du skriver meldinger langt raskere enn det du har kunnet før med Samsung.

Samsung SGH-Z150 med abonnement

Samsung SGH-Z150

Samsung SGH-Z150 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-Z150   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen