TEST: Samsung X820
Test

Samsung X820

 

 

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11,3 x 5,0 x 0,69 cm
Vekt: 66 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,9 tommer, 176x220 piksler
Snarveistaster: Volum, kamera, samt konfigurerbar 5-veistast
Kamera: 2 megapiksler
Uttak: En proprietær port for lading , datatilkolbling og lyd
Pris: ca. 2500 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

Det er ikke til å komme utenom: Det første og eneste du legger merke til når du får X820 i hendene er tykkelsen. Telefonen er så usedvanlig tynn at det går en stund før du i det hele tatt begynner å legge merke til andre ting.

Vi kalte Samsung D900 "tynn som en flis", men det er ingenting sammenlignet med X820. Den er bare 6,9 millimeter tykk, sammenlignet med D900 sine 12,9 millimeter. Det er nesten så du blir så redd for å knekke den at du ikke tør å ha den i lommen.

Den frykten er ubegrunnet. X820 er solid satt sammen. Ingenting knirker, slarker eller lager lyder. Den tynne designen gjør at telefonen faktisk lar seg bøye litt om du tar i, men det er ingen grunn til å frykte at den skal knekke.

Lite volum, stort areal
Men til gjengjeld for at X820 er tynn, så er den ganske bred og høy, noe som gir plass til store knapper, og en stor skjerm.

På tastefronten virker det dessverre som Samsung har firet litt på brukervennligheten for å få telefonen tynnest mulig. Alle tastene ligger helt i plan med hverandre og resten av overflaten på telefonen. Selv om tastene har en litt forskjellig overflate fra området rundt, er det så godt som umulig å finne ut hvor på telefonen fingeren din egentlig er uten å se på telefonen.

Spesielt er dette irriterende når det gjelder menytastene, som også er helt flate. En liten linje rundt kanten og knappen i midten hadde gjort underverker. Oppsettet fører til at vi ofte trykker feil.

Det store arealet gjør at tommelen må flytte seg over lange avstander for å gå fra nedre tasterekke til menytastene øverst. Er du vant med en mer kompakt telefon vil dette være irriterende. For de med store fingre, eller for eksempel eldre som syns mobiler er knotete og små, vil de store knappene være en fordel.

To andre ting å sette fingrene på er at skjermen blir svært fettete så snart du tar i den, samt at X820 kun har èn inngang. Denne brukes til både hodesett, lading og datatilkobling, så du kan for eksempel ikke lade telefonen mens hodesettet er i.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176x220 piksler
OS: Samsungs eget
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: T9-ordbok, vanlig skrivemåte
Firmware: v3.60

Slik vurderer vi

Kuttet skjermstørrelse
Til å være av klassisk design, er den imidlertid ganske god størrelse på, selv om den ikke kan måle seg med de største skjermene man finner på en del kamskjell- og skyvetelefoner.

Det er ganske brede, sorte linjer både over og under den, så det hadde vært plass til en større skjerm. Dessverre er det nok batterikapasiteten som setter grensene her.

X820s skjerm er meget lyssterk, og ikoner og menytekster er klokt bygget opp på en måte som gir klarest og sterkest mulig kontrast. Skriftstørrelsen er konfigurerbar, og du kan velge mellom to skall. Det ene er fargerikt og pent, det andre mer grålig og avdempet. Skjermen er skarp og klar, og gir levende farger på bildene og menyene.

Oppløsningen på skjermen er bra, men ikke imponerende. Igjen havner X820 godt over midten, men samtidig et stykke under smarttelefoner. Bilder blir gode og skarpe, det er plass til mye informasjon, mens for eksempel spill og WAP får litt kantete grafikk.

Samme menyer, enkelte oppgraderinger
Menyen til X820 består av det klassiske rutenettet, som du nå finner hos de fleste produsenter. Undermenyene er enkle lister. Alle menyvalgene har tall knyttet til seg, slik at du kan trykke for eksempel "Meny - 5 - 2 - 3" for å komme direkte til utboksen uten å bla.

 

X820 har en begrenset mulighet til å kjøre flere oppgaver samtidig. Mens du bruker WAP kan du ikke komme inn igjen på menyen, men mp3-spilleren kan gå i bakgrunnen. Du kan ta imot en samtale mens du spiller, og hoppe tilbake igjen der du var etterpå , men man kommer i utgangspunktet ikke ut igjen i menyen uten å avslutte spillet.

Generelt om menyene i X820 kan vi si at de er rike på muligheter, men at de ofte er litt for omstendelige. Et eksempel er når du skal sende meldinger. I et vanlig Nokia-system kan du nå telefonboken med to trykk når du er ferdig med å skrive. På X820 bruker man hele seks trykk.

Her, og på en del andre steder, burde Samsung ha trimmet menyene, for slik det er nå tar det lang tid å lære seg å bruke X820 virkelig effektivt.

Vi stiller også spørsmål ved at midten på navigasjonstasten er helt dedikert til WAP-leseren, uten mulighet for å konfigureres om. Midtknappen i navigasjonstasten brukes til å starte WAP-leseren. For de fleste ville det vært mer naturlig å bekrefte valg med denne knappen.

Samsung SGH-X820 med abonnement

Samsung SGH-X820

Samsung SGH-X820 med abonnement

Samsung SGH-X820

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen