Test

Samsung X700

Design og byggekvalitet - 

X700 er noe så uvanlig som en telefon i tradisjonelt design fra Samsung. Produsenten vi kjenner best for kamskjelltelefoner, og skyvesuksessene D500 og D600, har nå altså kommet med en modell som hverken kan lukkes eller skyves. Tidligere forsøk førte ikke til noen stor suksess, men Samsung prøver igjen.

Nykomlingen fra Samsung er farget i sort, grått og krom, og har fått veldig stilrene linjer. Utformingen og fargene gjør at vi først assosierte modellen med menn i dress, men vi skal senere i testen se om telefonen klarer å leve opp til dette inntrykket.

Telefonens fysiske mål er 10,8 x 4,4 x 1,9 cm, som gjør at den hverken kan regnes som dverg eller kjempe. Størrelsen er sammenlignbar med Nokias 6230i, som også er X700s mest naturlige konkurrent, som også spesifikasjonsmessig ligner svært på Samsungs nyeste. Vekten er 95 gram, snaue 4 gram lettere enn Nokiaen.

Vi forbinder Samsung med god byggekvalitet, og til tross for annerledes fasong er ikke X700 noe unntak. Alle åpninger er elegant tettet igjen, og ulyder og plastikkefølelse er totalt fraværende. Det eneste vi kan sette fingeren på, er at batteriet virker til å sitte litt løst.

På venstre side av telefonen finner du volumtasten, mens den høyre siden har fått plass til kameratast, minnekortåpning og inngang for håndfrisett. Inngangen for lader eller USB-kabel sitter som normalt på undersiden av telefonen. På baksiden finner du kameralinsen, og under den et lite speil som kan være til hjelp ved selvportrett. Samsung har ikke utstyrt X700 med noen som helst beskyttelse for kameralinsen, og heller ikke fotolys.

Tastesett for småjenter
Undertegnede har ikke verdens største pølsefingre, og klager sjeldent over for små taster. Oppbygningen av tastesettet på X700 har derimot ført til mange kraftsalver, og det skyldes vel så mye utformingen som størrelsen. Tastene er plasert helt inntil hverandre med et trappelignende design, som nok er beregnet for å tilfredsstille øyet mer enn tasteglade fingre. 'C'-tasten er spesielt vanskelig å treffe uten å komme borti navigasjonstasten i samme slengen.

Foruten disse problemene er tastesettet responsivt, og bidrar ytterligere til den høye kvalitetsfølelsen.

Skjerm og menyer - 

Skjermen til X700 er spesifikasjonsmessig lik skjermen i for eksempel D500 og E730. Dette er en TFT-skjerm som kan vise 262 000 farger, og oppløsningen er 176 x 220 punkter. Med en fysisk størrelse på 1,9 tommer gir dette et meget klart bilde som ikke står tilbake for å vise bilder i høy kvalitet. Vi opplever skjermen som meget lyssterk og klar.

I praksis betyr en slik skjermoppløsning at du kan se seks menyvalg samtidig, eller lese tekstmeldinger med åtte linjer om gangen.

Tradisjonelle Samsung-menyer
Hovedmenyen vil være raskt gjenkjennelig for alle som har brukt en Samsung-telefon de siste par årene. 3 x 3 animerte ikoner gir deg rask tilgang til de forskjellige undermenyene. Når du går videre fra hovedmenyen forandres menyen til vertikale lister. Husk bare at tasten i midten av navigasjonstastene fører deg til wap-leseren, ikke til hovedmenyen.

   

Samsungs menyer har en logisk oppbygning, og selv ferske mobilbrukere bør raskt finne frem til de forskjellige funksjonene X700 har å by på. Dessverre lider menyen av de samme små irritasjonsmomentene som vi har påpekt et utall ganger tidligere. Med andre ord har ikke Samsung tatt tak i problemene.

For å begynne med det enkleste, vil vi igjen repetere at vi ønsker oss stor bokstav etter punktum når vi skriver SMS. Dette er en feil som har gått igjen hos Samsung i flere år, og vi kan ikke skjønne hvorfor de ikke orndner opp i denne lille feilen. Vi ønsker også at telefonen skal huske hvilke ord vi bruker oftest, og at vi ønsker å starte en ny SMS med ordlisten påslått. Det er også irriterende å ikke kunne endre ord som allerede er skrevet, med Samsung må du slette hele ordet og skrive det på nytt.

Og for å kjøre løpet fullt ut, skulle vi gjerne sett at Samsung hadde hatt profiler på telefonene sine. I det minste gjort det mulig å få varslet anrop med både ringelyd og vibrering samtidig. Men kjenner vi Samsung rett vil ikke disse endringene komme på plass med det første. Så hvis du som leser dette jobber for Samsung, vennligst fortell sjefen din om disse problemene. Nå!

Samsung SGH-X700 med abonnement

Samsung SGH-X700

Samsung SGH-X700 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-X700   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen