Test

Samsung X660

Design og byggekvalitet - 

X660 er foreløpig siste nummer i rekken av kamskjellstelefoner fra Samsung. Det er vel ingen som tviler på at den koreanske produsenten er i stand til å lage kamskjellstelefoner, og X660 har de også lykkes med.

Det første vi la merke til når vi fikk kjent litt på X660, var den behagelige baksiden av telefonen, som har en matt overflate. Dette gjør den behagelig å ha i hånden, og er med på å gi inntrykk av at dette er en robust liten krabat. Fremsiden av telefonen har en mer normal, blank overflate, og gir oss assosiasjoner til rimelige telefoner, noe Samsung X660 jo også er.

Ergonomisk er dette noe av det beste vi har vært borti av foldetelefoner. X660 lar seg enkelt åpne med én hånd, noe som åpenbarer et anvendelig tastatur. Tastene er forholdsvis store, og har meget tydelig skrift. Ofte må menytastene lide for et romslig talltastatur, men det er heldigvis ikke tilfelle med tastaturet til X660. Dette tastaturet kan du bruke om du så er både skjelven og svaksynt.

Hvis vi absolutt skal trekke frem noe å pirke på når det gjelder tastesettet, må det være at knappene for å ringe ut og legge på kunne vært farget i henholdsvis grønt og rødt. Dessuten er talltastene litt bråkete når du skriver med dem.

Godt tildekket
I god Samsung-tradisjon er bådebunnkontakten og håndfrikontakten til X660
dekket av små plastdeksler. Noen vil som oss finne dette lettere irriterende, mens andre nok setter pris på den ekstra beskyttelsen dette gir mot smuss og fuktighet.

I stil med det robuste inntrykket, er det ingen knirkelyder å spore selv ved frenetisk tasting og klemming på telefonen. I det hele tatt gir X660 inntrykk av å være en godt sammenskrudd telefon.

Å ta av og på batteriet opplevde vi som litt knotete. Vi liker helst å kunne utføre slike oppgaver uten å måtte tenke oss om. For dem som ikke tar ut SIM-kortet i løpet av de første årene vil selvsagt ikke det ha så stor betydning .

Klasse: super bantam-vekt
De som klarer å se for seg hvor stort 9 x 4.5 x 2.2 cm er, skjønner at X660 er en liten telefon. Modellen skulle få plass i de fleste bukselommer uten problem. Med sine 78 gram gir den heller ikke ryggproblemer.

X660 er alt i alt en praktisk utformet telefon, som egner seg godt for brukere på utkikk etter en brukstelefon. Da har det ikke så mye å si at telefonen ikke virker så dyr. Til syvende og sist vil nok de fleste foretrekke nettopp en telefon som er praktisk å ha med seg og å bruke, fremfor en som er eksklusiv, men lite brukervennlig.

Samsung SGH-X660 med abonnement

Samsung SGH-X660

Samsung SGH-X660 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-X660   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen