Test

Samsung X640

Design og kvalitet - 

Man kan ikke si at Samsungs X640 byr på noe nytt og revolusjonerende design, dette er linjer som vi kjenner igjen fra Samsungs tidligere modeller. Dette er kanskje ikke så rart, for selskapet har hatt stor suksess de siste årene med sine designriktige kamskjellstelefoner.

X640 er en liten telefon med mål på 87 x 47 x 23 mm. Den ligger godt i hånden og passer bra i trange bukselommer. Den tar seg godt ut, og på tross av den lille størrelsen ligger den fint mot øre og munn når man prater i den.

Med en vekt 85 gram legger X640 seg trygt i klassen av lettvektere. Vektfordelingen når mobilen er foldet ut er bra, og den føles ikke forovertung, noe som kan være et problem på enkelte kamskjellsmodeller. Kort sagt kan man si at X640 er en lite sjenerende telefon, som passer bra i brystlommen, bukselommen eller i vesken for den saks skyld.

Robust og fin konstruksjon
X640 har en kompakt og solid utforming som gir følelsen av god kvalitet. Telefonen er godt festet i overgangen mellom topp- og bunndeksel, og den virker solid. Batteriet sitter som støpt, samtidig som det er lett å fjerne med det rette grepet. Både den ytre og indre delen er laget av hardplast og gir ikke fra seg noen knirkelyder.

Åpningene til lader og handsfree er dekket til med hver sin propp. Dette holder sand, smuss, og ikke minst lommelo, ute av telefonen. Det eneste å utsette her er at proppen til laderåpningen ikke har noe feste i selve telefonen. Den må legges til side hver gang man skal lade telefonen, og en litt distré bruker vil nok miste denne rimelig fort.

Kameralinsen til X640 er plassert på toppdekselet, og har en naturlig plassering når man tar bilder. Linsen er ikke dekket til på noen som helst måte, og vil nok derfor være utsatt for riper og slag.


(Klikk for større bilde)

Alle tastene på telefonen er flate, de virker robuste, og de er enkle å trykke på. De gir fra seg en liten klikkelyd, men ikke noe mer enn mange andre modeller. Tasteoppsettet er rimelig likt de fleste andre kamskjellsmodellene fra Samsung, med den klassiske firkantede navigasjonstasten øverst på tastaturet. Det fungerer fint å navigere med piletasten, men i begynnelsen er det litt ulogisk at den midtre tasten ikke fungerer som ”valgtast”. Til det må man bruke menyknappen til venstre.

Innsiden av telefonen er V-formet, slik at tastene nederst er noe mindre enn de øverste. Selv de nederste tastene er imidlertid store nok for vanlige fingre. Tastesettet er kort sagt behagelig og enkelt å bruke.

Det er én utvendig tast på hver side av X640. På venstre side styres volumet. Det er hendig at man dermed kan justere volumet med med tommelen mens man ringer. På høyre side er en hurtigtast til kamerafunksjonen, og denne gjør det for eksempel mulig å ta bilder uten å måtte folde ut telefonen.

Alt i alt gir Samsung X640 et godt førsteinntrykk, både når det kommer til utseende, robusthet og kvalitet.

Samsung SGH-X640 med abonnement

Samsung SGH-X640

Samsung SGH-X640 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-X640   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen