Test

Samsung X600

Design og kvalitet - 

Samsung viste for et halvt år siden frem sin nye candybar-modell ved navn X600. Telefonen har svært mange av de funksjonene som finnes på E700, men til en vesentlig billigere penge. Telefonen kan også ses som et alternativ for de som enda ikke helt har fått sansen for kamskjelldesign og heller foretrekker det gode gamle candybar-designet.

Selv om Samsung grovt sett har holdt seg til kamskjellformatet, har de også tidligere prøvd seg ut med candybar-design. Samsung X600 minner nemlig svært om selskapets noe eldre modell, N620, som bortsett fra den noe bredere antennen har det samme designet på knapper og en noenlunde lik formgiving.

X600 er også like liten som sin forgjenger. Faktisk er telefonen kun 10,2 cm høy og 4,3 cm bred, og virker svært liten i hånden. X600s lille størrelse gjør telefonen mye lavere enn konkurrenter som Siemens MC60 og Nokia 3200. Disse tre telefonene er derimot 2 cm i dybden, noe som er vanlig på telefoner i dag.

Vekten på telefonen er betydelig mindre enn på både MC60 og 3200 med sine lette 80 gram. Dette gjør at telefonen ligger lett i lommen og ikke føles som en murstein. Også Siemens noe dyrere trendtelefon ST55 veier mer, noe som gjør at X600 er på hederspallen blant de letteste kameratelefonene på markedet.

Prisen på minien er heller ikke verst, og selv om prisen på X600 kunne tilsi at telefonen skulle ha et plastpreg verre enn Nokia 3310, er heldigvis ikke dette tilfelle. Telefonen er i plast, men har som E700 et slags metallpreg over seg som gir telefonen en viss utstråling av kvalitet.

Telefonen er også svært solid og lager ingen knirkelyder ved vanlig bruk. Det faktum at telefonen også føles kompakt og ligger godt i hånden gir et helhetsfølelse og et kvalitetspreg utenom det vanlige. Topp karakter!

Kameraløsningen vi gjerne skulle sett flere steder

X600 har en ganske så smart kameralinse. Som man ser på illustrasjonsbildet kan man skru kameralinsen 180 grader i den posisjonen man ønsker. Dette gjør at man kan snu linsen for å ta selvportrett eller ta landskapsbilder. Når man så er ferdig å anvende kameraet kan man skru det tilbake på plass slik at linsen ligger skjult under dekselet. Dette beskytter linsen mot støv og riper.


(Klikk for større bilde)

Går vi på siden av telefonen finner vi en volumknapp til å regulere volumet med. Ovenfor den igjen er det uttak for håndfri, med en liten klaffe i plast på som beskytter mot støv. Det vi savnet her var en dedikert kameraknapp, som ville gjort det lettere å ta bilder.

Når det kommer til knappeløsningen, fortjener X600 mye skryt. Knappene på X600 er nemlig svært behagelig å bruke, både fordi de er i perfekt størrelse, og fordi de er plassert i en passe avstand fra hverandre. Trykkmotstanden er også god og her er det heller ikke noe å sette fingeren på.

Navigasjonsknappen er svært ulik den vi så på E700, noe som vi kan være svært glade for. X600 har, imotsetning til E700, en navigasjonsknapp som ligger perfekt plassert i forhold til de øvrige valgtastene, og man opplever ikke det å trykke feil når man navigerer rundt i menyene.

Den eksterne antennen er imidlertid et problem. Undertegnede fikk raskt erfare at kjemien mellom mobilantenne og bukselomme er heller dårlig. Den hekter seg opp i det som fins av små hull og kroker og man bør derfor være forsiktig med å la løse tråder eller snorer ligge sammen med telefonen.

Samsung SGH-X600 med abonnement

Samsung SGH-X600

Samsung SGH-X600 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-X600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen