Samsung X160

Alternativ tekst mangler

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 8,7 x 4,4 x 2,0 cm
Vekt: 76 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,76 tommer
Snarveistaster: Volum,
Kamera: Nei
Uttak: Hodesett
Pris: ca. 650 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi

Samsung X160 er en svært lekker kamskjellstelefon,som både byr på et stilfyllt og minimalistisk utseende, beskjedne mål og lav vekt.

Kvalitetsfølelsen er det heller ikke noe å si på. Selv om telefonen selvsagt ikke kan måle seg med dyrere modeller med metallfinnish og ripefrie skjermer, får du en god kvalitetsfølelse.

X160 er fri for knirking og ulyder, og fjæren som holder de to telefondelene sammen er spenstig nok til at det bare skal et lite dytt til for å åpne eller lukke telefonen.

Telefonens utganger for håndfrisett og lader er beskyttet av gummiluker, slik at du slipper å bekymre deg for å få smuss og støv inn i elektronikken.

Tastene er store nok selv for de med pølsefingre, og har god respons når du slår inn nummer eller navigerer i menyene.

På siden av telefoner finner du snarveistaster for å justere volumet, slik at du slipper unødvendig knoting dersom du må forandre lydstyrken mens du er i en samtale.

Alt i alt er vi fornøyd med designen til X160, som gir en jevnt over bra kvalitetsfølelse, samtidig som brukervennligheten er høy.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: UFB, 65 536 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Operativsystem: Samsungs propreitære
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: T9, Vanlig skrivemåte
Firmware:

Slik vurderer vi

Tilbake til fortiden
Skjermen i X160 er av typen UFB, som er den billigste skjermtypen. Dette er ikke vanskelig å skjønne når man skrur på telefonen. Bildet er uskarpt og fargene er bleke.

Skjermoppløsningen er på 128 x 160 punkter, noe som i og for seg er helt greit for en telefon som dette. Fargedybden er på 65536 farger.

Telefonens hovedmeny består av et rutenett på 3 x 3 ikoner. Å finne frem til de funksjonene du ønsker er svært enkelt, både på grunn av det begrensede utvalget av muligheter og at menyene er logisk oppbygd.

De fire piltastene i navigasjonspanelet fungerer som snarveier, og du kan selv velge hvilke funksjoner du vil koble til de forskjellige tastene.

Unntaket er tasten i midten av pilene. Når telefonen er i hvilemodus kobler denne deg opp mot internett dersom du trykker den ned, mens den i resten av menyene fungerer som en bekreftelsesknapp. Dette lærte vi oss å hate på rekordtid, ettersom vi trykket den ned uten å ville det i tide og utide, og måtte vente på at nettleseren skulle starte opp, for så å avslutte den, noe som går gjørmetregt.

Alt i alt synes vi både skjerm og menyer står i forhold til telefonens bruksområder, som kort oppsummert er få. De som er i målgruppen for X160 bryr seg uansett fint lite om avanserte menyvalg og sylskarp skjerm.

MASKINVARE OG TILBEHØR

Batteri: 4 timer og 43 minutter tale,
384 timer hviletid
Høyttaler: Mono
Minne: 1,2 MB internt
Kortplass: Nei
Java: MIDP 1.0, MIDP 2.0

Slik vurderer vi

Bra taletid
UFB-skjerm og lite teknologi har sine fordeler. X160 trenger nemlig svært lite strøm for å holde seg i live. Taletiden på 4 timer og 43 minutter er langt over det produsenten selv oppgir.

Dessverre er talekvaliteten langt fra tilfredsstillende, og lyden blir ofte hul og utydelig. Av de vi snakket med fikk vi høre at lyden var veldig lav.

Telefonen er ikke treg når du navigerer i menyene, og ved førstegangs bruk føltes den ganske så responsiv.

Opplevelsen av å ha en responsiv telefon forsvinner imidlertid fort med en gang du starter nettleseren, programmer eller spill. Du må vente flere sekunder på omtrent alle valg du gjør, noe som blir uhyre irriterende i lengden.

Å skrive tekstmeldinger er heller ikke gøy. Bokstavene dukker nemlig ikke opp på skjermen før et halvt sekund etter at du har trykket ned tasten. Selv om du kan skrive en ny bokstav før den forrige vises på skjermen, føles hele oppsettet likevel svært seigt og tregt.

Alternativ tekst mangler

Telefonens minnekapasitet er på 1,2 MB, der halvparten er avsatt til javaspill, og resten er forbeholdt ringetoner og bilder. Du kan med andre ord ikke motta mange MMS-bilder før minnet er oppbrukt.

Vi greide dessverre ikke å koble telefonen opp mot Jbenchmark, så vi har ikke fått testet javaytelsen. Skal vi bedømme utifra tregheten i det medfølgende javaspillet er det liten tvil om at javaytelsen er veldig svak.

Samsung SGH-X160 med abonnement

Samsung SGH-X160

Samsung SGH-X160 med abonnement

Samsung SGH-X160

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen