TEST: Samsung Wep 750
Test

Samsung Wep 750

Samsung har med tiden fått et ganske solid utvalg av hodesett i Wep-serien sin, og kvaliteten har økt med årene. Vi har fått inn et eksemplar av Wep 750, som både er lite, stilrent og koster knappe 300 kroner.

Samsung Wep 750

Vekt: 11,7 gram
Tilbehør: Lader, brukerhåndbok
Batteri: Tale: 8 timer. Hviletid: 180 timer
Målt rekkevidde: 10 meter
Blåtann-versjon: 2.0
Pris: ca 300 kroner

Skral, men komplett tilbehørspakke

Når du åpner esken finner du verken bordstativ, bæreveske eller annet krydder. Her får du en lader, en brukerhåndbok og selve hodesettet. Dette er til gjengjeld alt du egentlig har bruk for.

WEP 750 er lite, elegant og billig.
Wep 750 er lite, elegant og billig.
Vi liker micro-USB.
Vi liker micro-USB.

Wep 750 har ingen store designmessige svakheter. Det er enkelt å feste hodesettet i øret, samtidig som den lave vekten gjør at det ikke er noe problem å bruke det i flere timer i strekk. Om du likevel skulle bli sliten i øret, kan du snu bøylen for å bytte side.

Dersom vi skal sette fingeren på noe, må det være at det ikke følger med ekstra puter til ørepluggen.

NB: Om du skulle være på jakt etter et hodesett til en jobb der du stort sett sitter i telefonen hele dagen, kan det fort bli ubehagelig å bruke et hodesett som går inn i øret. Til slike bruksområder anbefaler vi bøylebaserte hodesett, for eksempel TT Micro BTH-068.

Lett å komme i gang

For å koble Wep 750 opp mot en mobiltelefon, trykker du enkelt og greit inn tasten med telefonsymbolet på, og holder den inne til det blinker blått i LED-en. Deretter søker du opp hodesettet med mobilen, trykker inn kode "0000", angir hodesettet som autorisert, og du er i gang.

Vi hadde ellers ingen problemer med å koble hodesettet til Playstation 3, for de som liker å skjelle og smelle mens de skyter folk på internett.

Enkelt i bruk

Etter den første tilkoblingen, vil hodesettet automatisk koble seg opp mot telefonen din hver gang du skrur det på. For å besvare samtaler trykker du enkelt og greit på tasten med telefonsymbolet. Denne brukes i bunn og grunn til det aller meste, utenom å stille volumet, som gjøres ved hjelp av to egne volumtaster.

Å lade hodesettet er heller aldri noen byrde, ettersom ladeinngangen er av typen micro-USB, og du dermed kan bruke en hvilken som helst datamaskin og en vanlig micro-USB-kabel.

Lydkvaliteten er som forventet ikke like bra som med et trådet hodesett, og du kommer ikke utenom en del spraking og ulyder. Samtaler går likevel stort sett greit, og volumet kan stilles høyt nok til å tilfredsstille de fleste.

Taletiden er på åtte timer, noe som verken er bedre eller verre enn et typisk Bluetooth-hodesett i dag. Så lenge det holder lenger enn telefonen er vi egentlig fornøyd.

Mye for pengene

Alt i alt vil vi kalle Wep 750 et fornuftig kjøp dersom du er ute etter et billig, lett og stilrent hodesett, og ikke har altfor store krav til lydkvaliteten. Her får du kort fortalt mye for pengene.

Les flere tester av håndfri-sett her.

Samsung WEP-750

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen