Test

Samsung Wep 410

Spesifikasjoner

Størrelse: 4,3 x 1,5 x 1,0 (uten innstikk i øret) cm
Vekt: 7,4 gram
Bundel: Lader, ladestasjon (obligatorisk for lading), brukerveiledning
Farger: Søvgrått og svart
Batteri: Tale: 4 timer.
Hviletid: 70 timer.
Målt rekkevidde: 7 meter innendørs.
Blåtann-versjon: 2.0
Pris: Ca. 800 kroner

Se priser og spesifikasjoner i prisguiden >

Spesifikasjoner

Størrelse: 4,3 x 1,5 x 1,0 (uten innstikk i øret) cm
Vekt: 7,4 gram
Bundel: Lader, ladestasjon (obligatorisk for lading), brukerveiledning
Farger: Søvgrått og svart
Batteri: Tale: 4 timer.
Hviletid: 70 timer.
Målt rekkevidde: 7 meter innendørs.
Blåtann-versjon: 2.0
Pris: Ca. 800 kroner

Se priser og spesifikasjoner i prisguiden >
Wep 410 passer til de fleste telefoner (Alle foto: Einar Eriksen)
Wep 410 passer til de fleste telefoner (Alle foto: Einar Eriksen)
Hodesettet kan trygt kalles stilrent.
Hodesettet kan trygt kalles stilrent.

Vi har bitt oss merke i at Samsung har fått et stadig sterkere navn når det gjelder blåtann-håndfrisett. I mai testet vi Samsung Wep 420, som både har fabelaktig lydkvalitet, god ergonomi og stilrent design til en billig penge.

Men det skal nevnes at produsenten også har gått på trynet: Samsung Wep 200 er et lite hodesett, men var også på alle måter var et mareritt å bruke.

Nå er det Wep 410 som ligger på testbenken. Hodesettet er liten i størrelse, akkurat som Wep 200, men befinner seg i Wep 400-serien.

Fantastisk design

Én ting er det iallefall ingen tvil om: Samsung kan det med å designe hodesett. Wep 410 er imponerende lite, og er også ganske avlangt. Det får det til å se stilfullt ut på øret uten at det gjør for mye ut av seg.

Fargene på hodesettet er sort og sølv. Hodesettet har en svak bøy, slik at det former seg mot munnen din.

På fremsiden finner du en knapp som lar deg ta telefonen og legge på, samt slå på og av hodesettet (ved å holde inne knappen i noen sekunder).

I tillegg finner du volumtaster på sidene av hodesettet - høyere volum på den ene siden, lavere på den andre.

Når du kobler hodesettet til telefonen din for første gang er det bare å sørge for at hodesettet er avslått, og deretter holder du inne knappen på fremsiden i ti sekunder. Telefonen er da i sammenkoblingsmodus. Velg deretter å søke etter blåtann-enheter med telefonen, og velg Wep 420. Når du blir spurt om et passord, trykk 0000.

Fremgangsmåten for å søke etter blåtann-enheter kan variere fra telefon til telefon. Sjekk telefonens brukerveiledning om du er usikker.

På fremsiden er det et lys rundt knappen som blinker blått når hodesettet er påslått, blinker rødt når du har lite energi igjen på batteriet, lyser rødt når det lader og lyser blått når det er ferdigladet. Forøvrig blinker det også blått når det er er i sammenkoblingsmodus.

Knappen foran brukes for det meste til å ta telefonen og legge på.
Knappen foran brukes for det meste til å ta telefonen og legge på.
Ørepluggen er behagelig å ha i øret.
Ørepluggen er behagelig å ha i øret.

God ergonomi

Når det gjelder design er det ikke bare utseendet Samsung har lyktes med. Ergonomien er også helt topp.

Wep 410 baserer seg på samme løsningen som Sony Ericsson IV835 - med en ørepropp i øret, og helt uten ørebøyle.

I testen vår av Sony Ericssons IV835 opplevde vi at vi hodesettet hadde lett for å falle ut av øret. Samsung Wep 410 sitter mye bedre, og vi kan riste på hodet uten at det kryper ut av øregangen.

Det følger med øreputer i tre forskjellige størrelser slik at sannsynligheten ikke er spesielt stor for at du trenger plastisk kirurgi for tilpasning.

Samtidig er det behagelig å ha hodesettet i øret. Vi kunne la hodesettet sitte i fred i flerfoldige timer uten at vi kjente ubehag.

Et vanlig problem med slike ørepropp-løsninger er at du blir svett i øregangen, så vel som at all lyd utenfor sperres ute slik at det kjennes ut som du har dotter i ørene. Heller ikke dette problemet har vi med Wep 410, som har tre små huller i øreproppen for å unngå vakumdannelser.

Alt i alt må vi si at Samsung har truffet spikeren på hodet når det gjelder både design og ergonomi.

Ladestasjonen kan også brukes som oppbevaringsboks i lommen.
Ladestasjonen kan også brukes som oppbevaringsboks i lommen.
Laderen kan ikke plugges direkte i hodesettet, men kun i ladestasjonen.
Laderen kan ikke plugges direkte i hodesettet, men kun i ladestasjonen.

Helt grei bundel

Med Wep 410 følger det ikke med så veldig mye. I pakken finner vi en ladeledning, en ladestasjon samt brukerveiledning.

Laderen kan ikke lade hodesettet direkte, og du må dermed ha med deg ladestasjonen på reise. Denne er heldigvis så liten at den er enkel å ha med seg, og er i tillegg veldig grei å bruke som oppbevaringsboks for hodesettet.

Er du redd for å miste hodesettet, er det absolutt lurt å bruke ladestasjonen som oppbevaringsboks istedenfor å la det forsvinnende lille hodesettet slenge i bukse- eller skjortelomma. Undertegnede har ikke til vane å miste gjenstander, men har mistet blåtannhodesett hele tre ganger.

Vi hadde aller helst sett at produsenten hadde lagt med en halssnor å henge hodesettet i, slik Sony Ericsson har til vane å gjøre. Det er en grei oppbevaringsmåte der hodesettet er lett å få tak i samtidig som det aldri er i veien for noe.

Wep 410 er i sort og grå farge.
Wep 410 er sort og grått..

Hodesettet er heller ikke stort.

Hodesettet er lite og velfungerende.

God lyd - men ikke perfekt

Vi har totalt sett dårlig erfaring med små blåtannhodesett. Disse gir sjeldent like god lydkvalitet som de større modellene. Men når det gjelder Wep 410 kommer de positive overraskelsene på rekke og rad.

Lydkvaliteten er like god som i en rekke større hodesett. Stemmer høres naturlig ut, og er ikke for skarpe. Lyden høres likevel flatere og skarpere ut enn den gjør om du holder mobiltelefonen mot øret.

Lydkvaliteten i andre enden er vi også fornøyd med. Det er helt uproblematisk å høre hva personen med hodesettet sier. Støyfiltreringen fungerer også godt. For andre endens del oppnår du likevel bedre lyd om du snakker rett i telefonen, men det er helt vanlig i alle blåtann-hodesett.

Det eneste problemet vi har med lyden, er at blåtann-overføringen mellom telefonen og hodesettet virker litt for ustabilt. Dermed hakket lyden litt av og til, men ikke så ofte at det ble plagsomt.

Likevel er rekkevidden god. Vi målte den til syv meter i normale innendørs omgivelser, uten fri sikt til telefonen. Vi kunne problemfritt føre en samtale mens telefonen lå syv meter unna, uten at lyden begynte å hakke. Når batteriet begynner å bli fri for energi begynner hakkingen å ta overhånd, men da er det uansett på tide å lade.

Totalt er den litt nedsatte lydkvaliteten en liten pris å betale for to lediger hender.

Godkjent batterilevetid

Batterilevetiden er ikke spesielt bra, men om vi tar størrelsen i betrakning har vi ikke vanskeligheter med å godkjenne den.

Taletiden på fire timer holder for at de aller fleste kan klare en dag eller to uten lading, men hviletiden på 70 timer gjør at du helst må ta med deg laderen når du er på reise.

I testperioden gjorde vi det til en vane å sette hodesettet på lading på kvelden for å være sikker på at den var fulladet nok til at det går greit å ta en lengre telefonsamtale om nødvendig. Dette fungerte helt greit, og Wep 410 klarte fint iallefall to timers telefonsnakk og 16 timer i hvilemodus.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at et blåtann-hodesett kan være en god investering. Har du først prøvd å snakke i telefonen med to ledige hender og uten ledningskaos, finnes det enkelt og greit ikke andre måter å gjøre det på.

Totalopplevelsen vår med Wep 410 er veldig god. Samsung har laget et hodesett som både er lite og fungerer strålende. To tomler i været.

Av hodesett i denne størrelsen er Wep410 etter vår mening et solid valg.

Vil du ha et enda mer praktisk hodesett, mot en litt større størrelse, kan du ta en titt på storebroren Samsung Wep 420.

Er du mye på farten bør du ta en titt på Plantronics Discovery 655, som har en liten batteribasert lader med i esken.

Er du ute etter markedets beste lyd uten å bry deg altfor mye om størrelse og design, blr du se på hodesettet Flamingo. Dette er et stabilt hodesett med krystallklar lyd og med en vindhette for høstens drittvær.

Samsung WEP 410   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen