Samsung viser høstkolleksjonen

Samsung lanserer nyheter på rekke og rad, og når julaften kommer sitter selskapet på en nokså bred produktportefølje for det norske markedet. Blant nyhetene er alt fra de helt enkle foldetelefonene uten kamera, til avanserte telefoner med videotelefoni for 3G-nettet.


X460
SghX460Silver_opensideDen første telefonen kommer i hyllene allerede denne måneden, og heter X460. Denne telefonen minner mye om X450, men er noe mindre og har integrert antenne. Produktsjef Ole Bjørn Wiborg i Senas sier det fortsatt er stor etterspørsel etter telefoner uten kamera. En av årsakene er at det finnes steder der det ikke er tillatt å bruke kameramobil. En del bedriftskunder ønsker heller ikke å kjøpe kameramobiler til sine ansatte.

X460 er en telefon som bare veier 75 gram, men som samtidig har 3,8 timer taletid og nær 10 døgn standbytid. Telefonen blir en ”billigmodell” med en pris på like under 1.800 kroner uten subsidier. Lav pris til tross – X460 har en stor TFT LCD-skjerm med støtte for 65.000 farger.


E330

Sghe330Silver_FrontI november kommer E330, en telefon som ligner X460, men som har utvendig OLED-skjerm med 65.000 farger og innbygget kamera med lys. Også E330 har innbygget antenne. Denne telefonen skal koste rundt 2680 kroner. Telefonen har også støyfilter som skal gjøre det mulig for deg å bli hørt, også når du ringer fra støyende omgivelser.D500
Sghd500_opensideD500 er en skikkelig liten godbit, med megapikselkamera og Bluetooth. Telefonen er bygget som skyvetelefon med den samme gode åpningsmekanismen som på E800. I tillegg har den skjerm med 262K fargedybde ov videoopptaker.

Du kan ikke benytte minnekort i telefonen, men et internminne på hele 80MB gjør at du neppe vil føle savnet som prekært. Ole Bjørn Wiborg forteller at D500 var planlagt for salg i desember, men at de nå jobber for å få telefonen klar i november. Prisen vil ligge på rundt 4.500 kroner.Z107
Sghz107indigoDen siste telefonen som ble vist i dag er den kommende 3G-telefonen Z107. Dette er den minste 3G-telefonen vi har sett til nå. Telefonen er en UMTS/GSM-telefon, men mangler støtte for EDGE. Det betyr at du må være innenfor rekkevidde av en UMTS-sender for å kunne bruke tjenester som videotelefoni.

Z107 kommer på markedet i november, og Wiborg bekrefter at Samsung har et samarbeid med Telenor rundt denne modellen. Senas-direktør Arne Annaniassen vil imidlertid ikke si noe om hvorvidt telefonen vil bli solgt som kampanjemodell i forbindelse med lanseringen av 3G om kort tid.

Prisen på Z107 vil uten subsidier ligge på rundt 5350 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen