Samsung viser frem 4G for verden

Alternativ tekst mangler

Samsung skal nå for første gang demonstrere en fungerende 4G-telefon. Hastigheten Samsung skal vise er ventet å nå hele 1 Gbps. Det vil si at det tar kun 8 sekunder å laste ned en hel gigabyte.

Årets demonstrasjon er et godt steg frem fra fjorårets demonstrasjon av WiMax, der man kun nådde 1/50 av hastigheten til 4G. For å sammenligne med vårt eget norske 3G-nett på 384 kbps, vil 4G-nettet Samsung demonstrerer ha 2604 ganger så høy hastighet.

For å oppnå overføringer på 1 Gbps må omgivelsene være optimale. Samsung skal også demonstrere 4G-teknologien i mer hverdagligse omgivelser, nemlig i en buss med en fart på 60 kilometer i timen. Her vil datahastigheten ligge på rundt 100 Mbps.

- Vi er stolt over å demonstrere 4G-teknologien for første gang. Vi håper på å drive utviklingen og standarisering av 4G fremover med den suksessfulle demonstrasjonen, og realisere drømmen om å begynne med 4G, sier Ki Tae Lee, president for Samsungs telekommunikasjonsnettverk.

På WRC-konferansen i oktober 2007 kan vi regne med å få mer informasjon om 4G. De første mobilnettene basert på teknologien er forventet å være kommersielt tilgjengelig rundt år 2010.

Visningen av 4G skjer på Samsungs fjerde årlige Samsung 4G Forum. Samlingen varer fra 30. august til 1. september.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen