Samsung vil senke LCD-prisene


17- og 19-tommere er for dyre, mener Samsung

Uttalelsene fra Samsungs visepresident for LCD-skjermer falt samtidig med at selskapet offentliggjorde kvartalstallene sine, som for øvrig viste et overskudd på 2,69 milliarder dollar - eller $2 690 000 000. Mesteparten av overkuddet har kommet fra minneenheter, mobiltelefoner og ikke minst LCD-paneler.

Men Samsung er likevel ikke helt fornøyd med salget av LCD-paneler for TV- og dataskjermer, og mener at mye av grunnen til det lave salget er at prisene fortsatt er for høye. Derfor signaliserer selskapet nå at det kan komme kraftige priskutt i løpet av "de nærmeste månedene", skriver The Inquirer.

Det er først og fremst 17- og 19-tommere som Samsung mener det ikke selges nok av, og priskuttene her kan bli på opp til tyve prosent for å få solgt unna alle panelene de lager. For LCD-skjermer til bærbare datamaskiner, regner de med en noe mindre prisnedgang på 10 prosent.

Samsung oppdaterte hele LCD-porteføljen sin for bare kort tid siden, og introduserte samtidig svært lavt prisede 17- og 19-tommere. Sett sammen med de kommende priskuttene, tyder mye nå på at LCD-bransjen er i ferd med å komme forbi et veldig viktig punkt: Tidligere har prisene vært høye fordi bransjen ikke produserte nok paneler til å tilfredsstille etterspørselen, mens de nå ikke klare å selge nok av skjermene de produserer. Slikt fører som kjent til prisnedganger.

Samtidig fortsetter bransjen å bygge ut: Bare i går åpnet Sony og Samsung opp verdens største LCD-fabrikk i Sør-Korea. Den 32 000 m2 store fabrikken kan produsere opp til 60 000 LCD-paneler i måneden, og har kostet omtrent 1,8 milliarder dollar.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen