Test

Samsung V200


Vi vil takke MPX for utlånet av Samsung SGH-V200

Design og kvalitet - 

Samsung har den siste tiden vært forholdsvis ensrettede i utviklingen av telefonene sine, og har konsekvent satset på kamskjell-format og metall-tekstur i designene sine. V200 bringer få overraskelser på denne fronten, og bærer den samme karakteristiske stilen vi kjenner fra telefoner som S100 og T100.

Det første vi la merke til når vi løftet V200 ut av esken, var hvor bred den var. Med en bredde på nesten fem cm, virker den rett og slett litt flattrykt og klossete sammenlignet med andre klapptelefoner vi har testet. Den forholdsvis store og klumpete hengselen til telefonen, såvel som de litt firkantede linjene, er med på bygge opp under dette inntrykket. Vekten er det på den annen side ingenting å si noe på, 96 gram er helt i toppklasse for en kameratelefon.

Samsung pleier å utmerke seg på designfronten, men når det kommer til V200 føler vi rent subjektivt at de sør-koreanske designerene ikke helt har truffet mål. Den tynne, utstikkende antennen kræsjer med den kraftige hengslen. Telefonens venstreside har for mange detaljer og virker rotete. Toppdekselet gir oss assosiasjoner til klumpete, utdaterte tungvektere fra mobiltidens tidlige dager, og den regnbue-fargede lysdioden til dekselet virker rett og slett litt jålete.

Om V200 ikke er noen perle på designfronten, kan den ihvertfall ikke sies å gjøre noen kompromisser på kvalitet. Den gir et solid og robust inntrykk, og virker som å kunne tåle en støyt. Som vanlig har Samsung tettet alle åpninger med gummideksler, noe som burde sikre telefonen litt ekstra mot vann og småpartikler. Det virker også som om lakken er av høy kvalitet - vi klarte ihvertfall ikke å ripe opp telefonen i løpet av vår testperiode.

Et annet moment som virkelig klarer å løfte Samsungs telefoner opp fra mengden er de to medfølgende batteriene. I pakken finner du nemlig både et tynt batteri, som gir telefonen en smal og lekker profil, og et tykt batteri, som gir et noe tykkere utseende men en adskillig bedre batterilevetid. Så er det bare å velge og vrake etter humør og behov.

Et moment vi ikke satte fullt så pris på, sett fra et designmessig perspektiv, var den roterbare kameralinsen. Denne mekanismen burde fungere som en magnet for mekaniske problemer, og da vi tok oss en strandtur fikk vi dette bekreftet. Etter kort tids bruk hadde sanden trengt inn i mekanismen, noe som gjorde det ekstra tungt å vri linsen frem og tilbake. Hva som ville blitt resultatet over lengre tids bruk, har vi enda til gode å finne ut.

Skjerm og grensesnitt - 

Samsungs andre varemerke, foruten gjennomførte og solide design, er teknologisk overlegne skjermer. V200 er i så måte intet unntak, og kan vise til en 65000-fargers TFT-skjerm av beste klasse. Den eksterne skjermen er også av svært høy kvalitet, om enn av den monokrome sorten, og viser alt fra klokkeslett og dato til batterikapasitet og dekning. .

Den aktive hovedskjermen utmerker seg med klar og skarp gjengivelse av bilder og tekst, og fungerer dessuten meget tilfredsstillende i kraftig sollys - ihvertfall om man sammenligner med de passive STN-skjermene man finner i telefoner som Sony Ericsson T610 og Nokia 7250. Oppløsningen på 128x160 piksler er også forholdsvis solid, og sørger for at telefonen kan kombinere et grafisk avansert menysystem med et stort og oversiktlig grensesnitt med 9 rader tekst.

Knappesettet til V200 holder også høy kvalitet, og tastene er både behagelige for fingrene og enkle å trykke inn. Alt av taster man skulle ønske seg er på plass, inkludert to dedikerte knapper for henholdsvis kameraet og WAP-funksjonen til telefonen, såvel som to knapper for justering av volumet på telefonens venstre side.

Når det kommer til selve menysystemet til V200, har vi lite å sette fingeren på. Menyene er godt bygget opp, med illustrative ikoner og god respons. Fra startbildet har man hele åtte forskjellige snarveier. Det er som sagt to dedikerte knapper for å komme til kameraet og WAP-funksjonen, såvel som at de to softknappene tar deg til henholdsvis hovedmenyen og telefonlisten. I tillegg til dette kan du sette hver av de fire pileretningene til forskjellige snarveier. Vi satte pris på muligheten for å kunne gjøre all navigering i menyen ved hjelp av piletasten, slik vi blant annet har sett på mobiltelefoner fra Siemens.

Noe vi på den annen side er langt fra fornøyde med, er meldingsfunksjonen til V200 - det virker rett og slett som om Samsung aldri får dette helt til. For det første er det usedvanlig tungvint å skifte skrivemodus, både på grunn av en tungvint plassert knapp og et totalt antall på ikke mindre enn fem moduser man må bla forbi, og telefonen skifter heller ikke automatisk mellom stor og liten bokstav. For det andre er det ikke mulig å legge til nye ord til telefonens innebygde T9-ordliste. Og til sist, og dette er det utvilsomt mest irriterende, lagrer ikke telefonen meldingen hvis du kommer borti no-knappen. Ett lite feilsteg, og du risikerer å være 160 nøysommelig inntastede tegn fattigere.

Alt i alt må vi kunne si oss meget fornøyde med V200s skjerm og grensesnitt, men dette er nok altså definitivt ikke telefonen for de som pleier å skrive mye tekstmeldinger.

Samsung SGH-V200 med abonnement

Samsung SGH-V200

Samsung SGH-V200 med abonnement

Samsung SGH-V200

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen