Samsung uten en tråd

Samsung slapp i dag enda et kompaktkamera. Det har fått navnet ST80, og det mest interessante med det later til å være at det får innebygget WiFi, eller trådløs overføring om man foretrekker den benevnelsen. Skulle man være på ferie og snuble over et ubeskyttet trådløst nettverk, kan man med kameraet enten sende bilder på mail, til adresser i kameraets adressbok, eller laste bilder og video direkte opp til sider som Facebook, Picasa Photobucket eller Youtube. Flickr står pussig nok ikke på Samsungs liste over støttede websider.

Foruten de trådløse mulighetene er det desverre lite som er spesielt ved ST80. Oppløsningen er 14 megapiksler, noe som kan synes som et noe pussig valg når kameraets store trekkplaster er muligheten til å laste bilder direkte opp på nett, hvor de vil bli sett i maksimalt en tidel av full oppløsning.

Blenderverdiene blir f/3.0-5.6 på brennvidder som tilsvarer 35-105 mm ved fullformat. Ikke rare greiene altså, og skjermen på 3 tommer (7,6 cm) med 230 000 er akkurat like lite imponerende.

Nå er riktignok ST80 laget først og fremst for å være stilig på utsiden, og selge på gimmick-faktoren som wifi-støtte i et kompaktkamera nok ennå har, men vi spør oss selv om ikke Samsung her har vært litt vel konservative med spesifikasjonene. Det hadde ikke vært mye som skulle gjøres for å få dette kameraet litt mer spennende for en større brukergruppe.

Et lite lyspunkt finner vi dog i videospesifikasjonene. ST80 kan ta opp video i 720p med 30 bilder per sekund, noe ikke alle entusiastkameraer kan skilte med.

ST80 kommer i hyllene i september og får en veiledende pris på rundt kr 2100,-.

Les også: Trådløs kortleser, dingsen du ikke visste du trengte

Les også: Minnekortene som ordner det meste

Les også: Trådløs råskap fra Eye-fi

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen