Samsung til bygda

For ikke mange dager siden skrev vi om Nordisk Mobiltelefon og deres helt spesielle 3G-nett. Selskapet holder nå på å bygge et 3G-nett til de delene av Norge og Sverige som ikke dekkes av de store operatørene. I Norge vil dette si NetCom og Telenor.

Nordisk Mobiltelefons 3G-nett er et helt annet nett enn det vanlige 3G-nettet. Du må derfor ha en helt spesiell mobiltelefon for at du skal kunne bruke nettet. Selskapet har en avtale med kinesiske Hauawei om å produsere en modell som passer til 'bygdenettet'.

Nå har det også dukket opp en annen, og langt mer kjent mobilprodusent, nemlig Samsung. Selskapet har lovet å lage en versjon av sin W120-modell som skal passe både til Nordisk Mobiltelefons 3G-nett og det vanlige 3G-nettet.

I praksis betyr dette at mobiltelefonen er i stand til å veksle mellom de to 3G-nettene uten at du merker det. Når du beveger deg over i et område uten 3G-dekning fra Nordisk Mobiltelefon, vil telefonen automatisk gå over på Telenor eller NetComs 3G-nett, avhengig av hvilken operatør du benytter.

W120 er til forveksling lik selskapets Z107, som du allerede kan få kjøpt i Norge.

5 200 kroner
En slik modell vil nok imidlertid kjennes i lommeboka. Ifølge Digi.no skal den spesialtilpassede mobiltelefonen, koste rundt 5 200 kroner.

Nettstedet hevder også at Nordisk Mobiltelefon antakelig kommer til å sponse mobiltelefonen, slik at du ikke må ut med fullt så mye penger. Nordisk Mobiltelefon skal visstnok selge noen eksemplarer av Samsung-modellen til rundt 2 000 kroner.

Det er foreløpig ikke klart når Samsungs 'bygdetelefon' vil kommer i salg. Det vi imidlertid vet, er at modellen fra Huawei vil være klare i begynnelsen av 2006.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen