Test

Samsung T100Vi vil takke MPX for utlånet av Samsung SGH-T100.

Design - 

Det er ingen tvil om at design har stått i høysete ved utformingen av Samsungs SGH-T100, og flere merkverdigheter understreket dette. Telefonen kommer for eksempel pakket inn i en lekker eske, som sikkert egner seg bra for transport av telefonen men neppe har noen særlig stor bruksverdi utover dette.

Videre har Samsung lagt ved to batterier - et av den tynne sorten, som gir telefonen en ren profil, og et av den tykkere sorten for lengre bruk. Nok en gang en kjekk mulighet å ha, men også noe som antakeligvis har ført til et solid tillegg i prisen. Til sist er samtlige av åpningene til T100 var dekket med plastikkpakninger, som dermed hindrer skitt og støv fra å trenge inn i telefonen. Her har man helt tydelig sans for de små detaljene.

Telefonen er svært elegant, med sine sølvfargede deksler og rene linjer. Samtidig er designet praktisk, og telefonen er like god å holde i som den er å se på. T100 virker også svært solid, og her aner man overhodet ikke noe av den billige plastfølelsen man ofte møter i billigere telefoner. Blant de mer fancy funksjonene er sidelyset, som blinker i takt med ringetonene i fire-fem forskjellige farger - unektelig stilig! Det eneste minuset ved designet vi har kunnet finne er den eksterne antennen, men selv denne sniker seg forholdsvis umerket inn i helhetsinntrykket.

Med en vekt på kun 94 gram og små dimensjoner, er heller ikke T100 noen klosse. Alt i alt er dette den best designede og mest visuelt imponerende telefonen vi har testet til dags dato. Bra, Samsung!

Display / Grensesnitt - 

Vi kan begynne med det positive: T100 har den utvilsomt lekreste skjermen på markedet. Med sin 4096 fargers fargedybde og 128x160 pikslers oppløsning stiller T100 i en helt annen klasse sammenlignet med sine fargeskjermsrivaler, som Sony Ericsson T68i og Siemens S55. Svært så lekre animasjoner feier over skjermen så snart du skrur på telefonen, og forlater deg ikke før du har skrudd den av igjen. Repertoaret er alt fra fotballbilder til innsiden av et akvarium, og selv om dette bildeshowet utvilsomt suger batterikapasitet, er det svært så behagelig rent visuelt.

Og som om ikke det interne displayet var nok, er T100 utstyrt med et svært så avansert eksternt display. Høy oppløsning gir tilgang til det meste av informasjon uten å måtte åpne telefonen, inkludert klokke, dekning, batterikapasitet, varslingsmodus og dato.

Tastesettet er fornuftig plassert, og T100 har både softtaster, fireveis navigasjonstast, sidemontert volumknapp og alt annet vi har lært oss å forvente av knapper på en mobiltelefon. Men... så er det i det vi skal begynne å faktisk bruke telefonen, at T100s tastesett viser seg fra en helt ny side. De forskjellige tastene er nemlig nedsenket i telefonen, og gir svært dårlig respons. De gir også inntrykk av å være forholdsvis seige, og gir derfor et svært dårlig totalinntrykk.

Telefonen er på grunn av tastesettet også et mareritt å skrive meldinger med, og det faktum at telefonen ikke har et felt som viser tegn på tastene når man skriver meldinger gjør ikke saken noe bedre - ikke at det er så mange å velge mellom, heller, da telefonen har et svært begrenset tegnsett. Som om ikke dette var nok, er telefonen også svært uresponsiv ved skriving av meldinger, og det er en kort forsinkelse før hvert tegn viser seg.

Det er også utrolig klønete å lese meldinger, da man ikke har noen sentral innboks med oversikt over meldingene, men heller må bla seg fra melding til melding. Legger du til at man ikke kan bla opp/ned i meldinger når man skriver de, men må flytte seg sideslengs tegn for tegn, er det ikke tvil om at T100 kvalifiserer til stryk når det kommer til meldinger. Flere andre små merkverdigheter preger grensesnittet, som til sammen gir et heller dårlig helhetsinntrykk.

Så da ender vi altså opp i den paradoksale situasjonen at displayet kvalifiserer til toppkarakter, mens selve grensesnittet er ubrukelig. Vi vektlegger alltid det rent praktiske fremfor det visuelle, og gir derfor bunnkarakter i denne kategorien.

Samsung SGH-T100 med abonnement

Samsung SGH-T100

Samsung SGH-T100 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-T100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen