Samsung stopper tyven

Årlig blir tusenvis av telefoner stjålet her til lands, og selv om mange velger å anmelde tyveriet, er det sjelden telefonen dukker opp hos sin rettmessige eier. Til tross for at både politi og mobilprodusenter kommer med stadig med nye tiltak for å sikre telefonen din mot tyveri, er mobiltelefonen fortsatt en av de mest populære naskegjenstandene vi eier.

Nå kan Samsung ha funnet opp en løsning som gjør det, om ikke umulig, ihvertfall vanskeligere for en tyv å stikke av med telefonen din.

– Dersom du setter et fremmed sim-kort inn i Z400 (mobilen red.anm), sender telefonen automatisk det mobilnummer som det nye sim-kortet har til to valgfrie nummer. Dermed blir det lettere å spore tilbake til sin tapte mobil dersom den skulle bli stjålet, sier Michael Alström, nordisk produktmarkedssjef for Samsungs mobiltelefoner.

Så snart en telefon har sendt ut en melding, kan politiet finne ut hvor mobiltelefonen befinner seg.

Samsung nye 3G-telefon Z400 blir den første Samsung-telefonen med programmet installert.

For de som ikke har Samsung
Om du ikke har en Samsung-telefon, finnes det en løsning også til deg. Programmet Lost Mobile Tracking Solution fungerer helt likt som Samsungs løsning, men brukes på Symbian-telefoner. Du kan lese mer om programmet i 'Telefonen varsler tyveri'.

Tidligere har man brukt sporing av IMEI-koden som metode for å finne ut hvor en stjålet telefon har befunnet seg. Men organiserte kriminelle har utviklet metoder som kan endre IMEI-koden, og dermed slette det eneste bindeleddet mellom tidligere eier og telefon.

Om smarte kriminelle klarer å forbigå Samsungs nye sperre gjenstår å se. Men skulle sperren fungere og slå an også hos andre produsenter, kan det hende at mobiltyvenes gullalder endelig er over.

(Kilder: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen