Samsung ST1000 med verdens beste skjerm?

Samsung har lansert ST1000, som er et kamera litt utenom det vanlige. Ikke bare har den den største LCD-skjermen med den høyeste oppløsningen vi noen gang har sett, men kameraet har også innebygd GPS for geo-tagging av bilder, Bluetooth 2.0 for overføring av bilder til mobiltelefon og WiFi for overføring av bilder til neste alt mulig rart, inkludert via e-post.

Alt sammen er puttet inn i et ganske så kompakt kamerahus som bare er litt større enn det vi vanligvis ser på slike kameraer (100x61x19mm).

Vi har sett skjermer på 3,5 tommer før, men aldri med så høy oppløsning.
Vi har sett skjermer på 3,5 tommer før, men aldri med så høy oppløsning.

Skjermen er på 8,9cm (3,5 tommer) og er trykkfølsom, da det ikke er plass til knapper på baksiden. Dette gir vanligvis brukervennlige kameraer som normalt ikke er de raskeste til å endre innstillinger på. Oppløsningen på skjermen er på hele 1 152 000 punkter som er det høyeste noen sinne. Bare matchet av ST550 som vi skrev om på torsdag.

Kameraet har et foldeobjektiv med 5x optisk zoom. Samsung er vanligvis flink til å utstyre kameraene sine med vidvinkel, men det har de ikke gjort denne gangen. Zoomområdet går fra tilsvarende 35-175mm, og lysstyrken er moderate f/3.6-4.8. Bildekvaliteten med foldeobjektiv er vanligvis noe svakere enn med vanlige objektiver.

Kameraet har all automatikk du kan drømme om, inkludert smil-detektering, så bildet tas når personen eller personene på bildet smiler. Det har også blunk-detektering, så det ikke tar bildet når noen blunker.

Har dette kameraet alt du trenger?
Har dette kameraet alt du trenger?

Kameraet kan ta opp HD-video i 1280x720 med 30 bilder pr. sekund.

Alt i alt ser dette ut som et svært velutstyrt kamera, og hvis du liker å vise bilder på TV, sende dem til andre, eller studere dem på skjermen, er dette kanskje det beste alternativet akkurat nå (gitt at det gir gode bilder).

Du vil finne kameraet i butikken i september, og det får en veiledende pris på 3400,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen