Samsung som sexveileder

Ny mobilpatent fra Samsung forteller deg når du kan ha sikker sex. I alle fall nesten. Mobilen kan ikke gi beskyttelse mot sykdom, men den forteller deg noe om når sjangsen er størst og minst for å bli gravid.

Dette er kanskje mest fordelaktig dersom man faktisk prøver å få barn, ettersom det egentlig ikke er noe som heter "sikre perioder".

Hvordan klarer en mobil å vite det?

Øverst ved høyttaleren som holdes mot øret, kan det plasseres en infrarød temperaturmåler.  Kroppstemperaturen forteller noe om hvor brukeren er i menstruasjonssyklusen. I det øyeblikket temperaturen er på det laveste, skjer eggløsningen, og da er sannsynligheten størst for å bli gravid. (Bilde til høyre)

Dersom vi nå har tolket patentsøknaden riktig, er det en sensor som forteller noe om avstanden til trommehinnen og elementer i det indre øret, i tillegg til infrarød temperaturmåler.  Dette for å få riktig temperaturmåling. (Det sier seg selv at dersom du har mobilen fem meter fra øret, blir temperaturen registrert som lavere, og mobilen må kalkulere seg fram for å få estimert riktig kroppstemperatur.)

Lettere hverdag

Patentsøknaden sier noe om hvor viktig det er for kvinner å måle denne temperaturen for å sjekke at kroppen er i orden. De fleste har ikke tid til å måle dette grunnet en hektisk hverdag, og Samsung mener de har kommet opp med løsningen. Nå kan du jo "ta tempen" i hvilket som helst offentlig rom.

Dataene som mobilen blir matet med, kalkuleres av en forhåndsinstallert programvare, og man får en detaljert oversikt over målte temperaturer og hvor man ligger an i syklusen. Praktisk, ikke sant?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen