Samsung sniklanserer

CES begynner ikke før til neste år, men lanseringene derfra har nå begynt å tikke inn. Det vil si, inn og inn, fru Blom. Vi har verken fått informasjon fra Samsung om dagens lanseringer, eller klart å få kontakt med representanter for dem eller deres PR-byrå, så det vi har er langt fra fullstendig og vi må ta visse forbehold om informasjonen i denne artikkelen.

Spesifikasjoner har vi dermed ikke, som sådan, men noe vet vi da. NX11 er innlysende nok en erstatningsmodell for NX10, og har blant annet fått et nytt grep som skal gi bedre komfort og kontroll over kameraet. Oppløsningen er fremdeles 14,6 megapiksler, som tidligere på en APS-C-brikke, og videooppløsningen er 720p. NX11 får støtte for i-Function-objektiver som ble introdusert med NX100, og lanseres sammen med tre nye objektiver som alle har denne funksjonen, nemlig en ny 18-55 mm, en 20-50 mm zoom, samt en 20 mm "pancake".

I USA blir kameraet tilgjengelig i februar, til en pris på $650 inkludert det nye 18-55 mm objektivet. Pris og tilgjengelighet i Norge er ennå uviss.

Neste kamera ut er WB700, som er et forholdvis kompakt ultrazoomkamera med 18x zoom. Det vi si, Samsung omtaler det som 24x, men vi velger å anse det som markedsføringspjatt, siden det tallet er inkludert det Samsung kaller "smart zoom", det vil si en form for digital zoom som resulterer i lavere oppløsning enn ellers. Den er riktignok ikke like dum som vanlig digital zoom, som interpolerer bildet opp til normal bildestørrelse, med den reduserte bildekvaliteten det vil medføre, men fullgod kan man desverre likevel ikke kalle løsningen. Mer nøyaktig sagt er brennvidden 4.0-72 mm, noe som tilsvarer 18x zoom eller 24-432 mm ved fullformat. Men for all del, 18x zoom i et så kompakt hus som dette er helt ålreit det, så vi skal ikke klage på den.

Blenderverdiene skal visstnok være f/3.2-5.8, noe som heller ikke er katastrofalt i et slikt kamera som dette, spesielt med tanke på at kameraet har fått optisk bildestabilisator innebygget. Oppløsningen er hele 16 megapiksler, noe vi synes er i drøyeste laget, som vanlig. For øvrig støtter kameraet både PSAM og RAW, noe som potensielt kan gjøre det til et alternativ for en del reiseglade fotoentusiaster der ute.

Videokvaliteten er 720p, og WB700 skal av hensyn til nettopp videoopptak ha fått en ekstra lyddempet zoommotor, slik at man unngår forstyrrelser i lyden på opptakene.

Tilgjengelighet og pris i Norge er ukjent, men det lanseres i april i USA og Storbritannia, til en pris på henholdsvis $300 og £250.

NB!
På grunn av manglende informasjon fra Samsung vil kameraene ikke legges inn i prisguiden på det nåværende tidspunkt, men minn oss gjerne på det senere når mer detaljert informasjon foreligger.

Les også: Guide: Systemkamera med og uten speil

Les også: Guide: Hvorfor ikke speilrefleks?

Les også: Test: Best uten speil

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen